Cosmeticele fără gluten, noua tendinţă în cosmetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmeticele fără gluten, noua tendinţă în make-up. FOTO Shutterstock
Cosmeticele fără gluten, noua tendinţă în make-up. FOTO Shutterstock

Intoleranţa la gluten sau boala celiacă afectează unu din 133 de americani. Pe lângă sulfaţi şi parabeni glutenul şi-a făcut şi el apariţia pe prospectul cosmeticelor.


Extractele de grâu care conţin gluten apar în mod regulat în compoziţia rujului, a fondului de ten şi a mascarei. Dar, cum un număr tot mai mare de oameni descoperă că au intoleranţă la gluten, se înţelege de ce se urmăreşte înlocuirea substanţei.

În momentul de faţă există o mulţime de produse cosmetice fără gluten, inclusiv bază de machiaj, fond de ten, autobronzant, mascara şi luciu de buze. De asemenea, există şi pensule speciale de machiaj, realizate din păr sintetic, ideale pentru persoane care suferă de alergii la părul de animale.
„Dacă ai intoleranţă la gluten sau ai o altă problemă de piele, este indicat să foloseşti produse fără gluten. Ţine cont că vitamina E din produsele cosmetice este extrasă tot din germeni de grâu, aşadar poate afecta pielea”, potrivit Celiac Disease Foundation.

Ceea ce aplicăm pe pielea noastră are un impact asupra sănătăţii, la fel de mare ca ceea ce mâncăm. Frumuseţea este în continuare un domeniu înfloritor, fiind ajutată de numeroasele magazine care pun la vânzare o gamă variată de produse eco sau fără gluten, informează Huffington Post. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite