Compania producătoare spune că vaccinul Johnson&Johnson protejează contra variantei Delta a SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Compania producătoare a vaccinului Johnson&Johnson a anunţat că serul prezintă rezultate promiţătoare împotriva variantei Delta şi că asigură o protecţie durabilă împotriva infectărilor.

Datele medicale au arătat că durabilitatea reacţiei imunitare la recipienţii vaccinului J&J a fost de cel puţin opt luni, a precizat compania americană, potrivit căreia acest ser are o eficienţă de 85% şi poate să prevină, totodată, spitalizările şi decesul în cazul îmbolnăvirii cu COVID-19.

„Datele actuale obţinute după opt luni de monitorizări realizate până acum arată că vaccinul monodoză anti-COVID-19 Johnson & Johnson generează o puternică reacţie a anticorpilor neutralizanţi, care nu se diminuează în timp; dimpotrivă, am observat o îmbunătăţire de-a lungul timpului", a declarat Mathai Mammen, directorul departamentului de Cercetare şi Dezoltare din cadrul diviziei de medicamente a grupului J&J, scrie Hotnews.

Recipienţii vaccinului J&J au produs anticorpi neutralizaţi puternici împotriva tuturor varintelor virusului, inclusiv Delta.

Şi vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca au eficienţă împotriva noii tulpini contagioase a virusului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite