China: Aproape 14% din femeiele însărcinate au decedat din cauza noului virus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi cei mici sunt predispuşi la îmbolnăvirea cu noul virus gripal
Şi cei mici sunt predispuşi la îmbolnăvirea cu noul virus gripal

Autorităţile sanitare chineze pregătesc un plan special de vaccinare împotriva gripei AH1N1 pentru femeile însărcinate, în rândul cărora au fost înregistrate până la ora actuală circa 14 la sută din totalul morţilor provocate de virus, în China, transmite, joi, Efe.

Un raport dat publicităţii, joi, de ziarul China Daily arată că aproape 8% din femeile însărcinate chineze prezintă forme grave de H1N1, iar 46 din ele au murit din cauza gripei porcine.

Alte grupuri cu risc crescut de îmbolnăvire sunt reprezentate de bolnavii cronici, copii şi persoane de vârsta a treia, a amintit Ministerul chinez al Sănătăţii.

'Se recomandă ca femeile însărcinate să se consulte cu medicul obstetrician înainte de a lua o decizie cu privire la vaccinare', a recomandat Zhao Kai, expert în cadrul Academiei Chineze de Inginerie.

Din totalul de morţilor cauzate de H1N1 în China, aproximativ 47 la sută erau bolnavi cronici, iar 18 la sută erau obezi. Bărbaţii reprezintă 58 la sută din totalul deceselor înregistrate, potrivit primei liste de morţi publicate de Beijing.

Centrul de Prevenţie a Îmbolnăvirilor a menţionat că majoritatea gravidelor au murit după cea de-a şasea lună de sarcină, iar în unele cazuri bebeluşii au supravieţuit infecţiei. Centrul recomandă administrarea de antivirale cum ar fi Tamiflu, imediat cum se detectează simptome ale bolii.

China a vaccinat până în prezent 31 de milioane de persoane, dispunând de rezerve pentru alte 26 de milioane, potrivit datelor oficiale. Ţara asiatică a înregistrat în ultima lună 194 de morţi din cauza gripei A, dintr-un total de 100.000 de persoane infectate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite