Ce simptome are intoxicaţia cu salmonella şi cum o eviţi
0Odată cu venirea temperaturilor ridicate, creşte şi riscul contaminării alimentelor cu salmonella, iar din acest motiv trebuie respectate câteva reguli alimentare esenţiale. Află ce simptome are intoxicaţia cu salmonella şi cum o eviţi.
Salmonella este o bacteria care se dezvoltă pe alimente atunci când acestea nu sunt păstrate în condiţii optime. Provoacă gastroenterită, intoxicaţie alimentară şi alte neplăceri digestive. Anual, mai bine de un million de persoane suferă de intoxicaţie cu salmonella.
Cum previi intoxicaţia
· Spală-te pe mâini de fiecare dată înainte să mănânci sau să găteşti. Spălarea mâinilor cu apă şi săpun este cel mai bun mijloc de a preveni infecţia. De asemenea, spală-te pe mâini şi după ce te-ai jucat cu animalele domestice sau după ce ai fost la toaletă.
· Evită să bei lapte crud sau care nu a fost fiert suficient.
· Nu mânca dulciuri sau alte alimente la care s-au folost ouă crude. Spumele de fructe, maioneza sau tiramisu sunt doar câteva dintre alimentele în care se folosesc ouă crude.
· Şterge şi dezinfectează masa sau tocătoarele, precum şi alte suprafeţe care au intrat în contact cu carnea crudă.