Ce simptome are cancerul tiroidian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancerul de tiroidă este descoperit în cele mai multe cazuri întâmplător, atunci când sunt efectuate ecografii sau tomografii pentru alte afecţiuni. Pentru a nu ajunge în această situaţie, află ce simptome are cancerul tiroidian!

Noduli la nivelul gâtului

Dacă bărbaţii descoperă nodulii în timp ce se bărbieresc, femeile ar putea să-i observe atunci când aplică machiajul, mai exact în timp ce întind fondul de ten pe gât. Aproape 90% din noduli au origine benignă, dar dacă observi o umflătură la mijlocul gătului ar fi cazul să te îngrijorezi. Îţi poţi da seama dacă nodulul este unul de origine canceroasă făcând un mic test. Înghite şi observă dacă în acest timp umflătura se mişcă de sus în jos. Majoritatea nodulilor sunt fixi, aşadar nu se mişcă atunci când înghiţi.

Voce îngroşată

Nervii laringieni, cei care controlează muşhii care închid şi deschid corzile vocale sunt poziţionaţi în spatele tiroidei. În unele cazuri, în special atunci când nodulii sunt canceroşi, aceştia se pot dezvolta şi dincolo de tiroidă, afectând corzile vocale. Astfel vocea se îngroaşă şi devine mai răguşită.

Descoperă ce simptome are cancerul tiroidian pe clickpentrufemei.ro.

9 semne ignorate ale cancerului de sân
Semne că ai probleme cu tiroida

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite