Ce-i de făcut când ochii îmbătrânesc?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un control periodic al vederii, mai ales după vârsta de 40 de ani, te pune la adăpost de marile neplăceri pe care ţi le poate aduce mai târziu procesul firesc de îmbătrânire a ochilor. Aşa vei afla care sunt cei mai de temut inamici ai lor.

50 de ani: semnele cataractei

În jurul vârstei de 50 de ani, ochii încep să dea primele semne de „oboseală”. Iniţial, nu vezi bine noaptea sau vezi dublu, apoi culorile îţi par estompate, iar unele imagini – distorsionate. Până când, în final, ajungi să nu mai vezi bine nici de aproape, nici la distanţă.

Toate aceste semne ar putea indica instalarea cataractei, o afecţiune din ce în ce mai frecventă la cei de peste 50 de ani. Cataracta este o boală care survine în momentul în care cristalinul, cunoscut ca lentila ochiului, îşi pierde transparenţa şi elasticitatea.

Din păcate, însă, nu doar cei trecuţi de această vârstă sunt expuşi riscului de a suferi de cataractă. În ultimii ani, tot mai mulţi tineri sunt diagnosticaţi cu cataractă. În fazele incipiente ale bolii, viciile vederii pot fi corectate cu ajutorul ochelarilor. Însă cataracta evoluează şi singura metodă de tratament rămâne operaţia cu ultrasunete.

 

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri