Ce alimente trebuie să eviţi dacă iei medicamente
0Alimentele şi medicamentele nu fac întotdeauna o echipă bună. Motiv pentru care este bine să ştii cum interacţionează tratamentul tău medicamentos cu dieta ta.
Fie că este vorba despre o durere de cap, de spate sau de măsea, medicamenteel sunt adesea de un real folos. Însă ce te faci când efectul lor este anihilat de alimentele pe care le consumi?
Probabil că ştii deja că nu este indicat să administrezi antibiotice sau alte categorii de medicamente pe stomacul gol deoarece pot afecta sucul gastric al stomacului, sau că pe perioada unui tratament nu este indicat să consumi alcool. Însă ceea ce nu prea se spune este faptul că efectul anumitor pastile sunt anulate de câteva alimente banale la prima vedere.
Anticoagulantele sunt anulate de sucul de merişor
În cazul în care ai fost diagnosticat cu o valoare crescută a colesterolului şi te afli sub tratament este recomandat să nu consumi grepfruit nici sub formă de suc nici sub formă de fruct. Acesta creşte efectul medicamentelor pentru scăderea colesterolului şi amplifică reacţiile lor negative.
Potasiul din banane nu este tocmai un aliat bun pentru tratamentul recomandat pentru reglarea tensiunii arteriale, un nivel ridicat de potasiu în organism este responsabil cu apariţia bătăilor neregulate ale inimii şi palpitaţiile. Iar dacă ai început să administrezi anticoagulante, sucul de merişor este total contraindicat, deoarece ambele au aceiaşi calitate şi anume de a subţia sângele, aspect care poate crea grave probleme de sănătate.
Află pe Clicksanatate.ro ce alimente trebuie ocolite dacă iei antibiotice!