Ce alimente pătează dinţii şi ce soluţii există pentru un alb strălucitor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evită alimentele care pătează dinţii, periază-te după fiecare masa şi ai în vedere soluţiile naturale, dar şi pe cele din cabinetele dentare pentru a obţine un zâmbet strălucitor. Află care sunt secretele dinţior albi de la medicul stomatolog cu competenţă în implantologie Cristian Irimia – de la clinicile ABC Eurodent.

„Orice aliment şi orice băutură care conţine pigmenţi coloranţi poate păta dinţii. Unele băuturi pătează mai tare, precum cafeaua, ceaiul negru, ceaiul verde, vinul roşu, alte mai puţin, precum sucurile de portocale, sosul de soia sau băuturile acidulate de culoare închisă. De asemenea, şi tutunul îngălbeneşte rapid dinţii. În aceea ce priveşte alimentele, ciocolata, sfecla, coacăzele, zmeura, murele, afinele sau turmericul, sunt în top-ul alimentlor cu pigmenţi puternici care pătează dantura”, explică medicul Cristian Irimia.

Acesta atrage atenţia asupra faptului că alimentele care pătează dinţii nu trebuie evitate complet ci trebuie limitată cantitatea şi trebuie să ne spălăm pe dinţi după ce le consumăm. De asemenea, precizează că şi consumul de citrice poate fragiliza smalţul şi, în acest fel, poate produce decolorarea neuniformă a acestora.

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite