Ce afecţiuni ginecologice rişti în funcţie de vârstă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare etapă, începând cu debutul menstruaţiei, apoi cu al vieţii sexuale, poate aduce pentru femei o serie de afecţiuni din sfera ginecologică, despre care ar fi bine să fie informate din timp, să recunoască simptomele şi, mai ales, să mergă imediat la doctorul specialist pentru a primi un diagnostic şi tratamentul potrivit.

Pentru a afla care sunt principalele probleme ginecologice ce pot aparea în funcţie de vârstă, am stat de vorbă cu Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu specializare în infertilitate. „La 20 de ani, în prima etapă dupa începerea vieţii sexuale, un risc important îl reprezintă bolile cu transmitere sexuală precum Gonoreea sau Chlamydia, dar şi probleme ce sunt legate de măsurile de contracepţie folosite ori de sarcină”, a punctat dr. Vythoulkas.

Pericolul bolilor cu transmitere sexuală

Bolile cu transmitere sexuală, nedepistate şi tratate la timp, pot avea repercursiuni asupra sistemului reproducător, ce duc în timp la infertilitate. Examenele de secreţie vaginală, testul Babeş-Papanicolau, Chlamydia şi Mycoplasma-Ureaplasma sunt obligatorii a fi făcute anual.

Pentru că este o vârstă la care femeile sunt foarte active din punct de vedere sexual, acestea sunt mai predispuse infecţiilor tractului urinar, astfel că recomand folosirea metodelor de contracepţie la recomandarea unui medic ginecolog, precum şi atenţie sporită la igiena zilnică.

Între 30 şi 40 de ani, fertilitatea femeii începe să scadă, astfel că dacă se încearcă în cuplu obţinerea unei sarcini mai mult de un an, iar aceasta nu apare, recomand consultul la medicul specialist în infertilitate, pentru a afla care sunt cauzele întârzierii acesteia.

De asemenea, în ultimii ani, vorbim şi de apariţia menopauzei precoce, ceea ce duce aşa cum îi spune şi denumirea, la întreruperea menstruaţiei.

Află pe clicksanatate.ro când apar chisturile ovariene!

Aceste alimente îţi cresc nivelul de stres

Fructele cu cel mai mare conţinut de zahăr

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite