Cazurile oncologice, analizate multidisciplinar la Spitalul „Sf. Ioan“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii cu cancer internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan“ din Bucureşti vor beneficia de o abordare complexă, fiecare caz în parte fiind analizat de o echipă formată din mai mulţi specialişti, în urma implementarăii unui parteneriat constant între unitatea medicală Centrul de Radioterapie Amethyst.

Cazurile oncologice ale Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan“ din Bucureşti vor fi analizate săptămânal de către mai mulţi specialişti, în cadrul unui parteneriat medical public-privat cu Centrul de Radioterapie Amethyst.

Conceptul presupune abordarea multidisciplinară a cazurilor oncologice în cadrul unei comisii medicale oncologice care analizează starea medicală şi opţiunile de tratament ale fiecărui pacient în parte, tratament care să combine cu succes mai multe practici, precum chimioterapia, chirurgia, radioterapia sau hormonoterapia.

Fiecare pacient este unic şi trebuie să beneficieze de strategii terapeutice personalizate, iar practica medicală a dovedit că, astfel, şansele de reuşită în tratarea pacienţilor oncologici sunt semnificativ mai mari decât în cazul unei abordări clasice. Îmi doresc ca aceste comisii medicale multidisciplinare să devină o practică frecventă în tratarea cancerelor în România“, a declarat directorul medical al centrului Amethyst, prof. dr. Christian Chiricuţă.

Săptămânal, o echipă multidisciplinară extinsă, formată din medici chirurgi, onco-urologi şi urologi ai spitalului, condusă de prof. dr. Nicolae Iordache, şi medici radioterapeuţi ai Amethyst Radiotherapy, conduşi de profesorul Cristian Chiricuţă se vor întruni în Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan“ pentru a ţine şedinţele multidisciplinare, numite „tumor board“.

Acest parteneriat reprezintă un pas important pentru creşterea calităţii serviciilor medicale oferite. Prin introducerea strategiei „tumor board“ în practică medicală curentă, suntem mai aproape de alinierea la practicile medicale internaţionale, iar condiţiile de spitalizare îmbunătăţite vor asigura pacienţilor un grad sporit de confort. Echipa noastră oncologică este onorată să înveţe din vasta experienţă medicală a prof. Chiricuţă“, a subliniat prof. dr. Nicolae Iordache, şeful secţiei de Chirurgie, Spitalul „Sf. Ioan“.

De asemenea, în cadrul parteneriatului, în secţia de oncologie a Spitalului au create două rezerve moderne, prin  recompartimentarea vechii rezerve. Acestea fost dotate cu 2 paturi fiecare, mobilier şi toate utilităţile necesare.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite