Câtă bere trebuie să bei ca să previi apariţia osteoporozei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siliciul din bere este mult mai uşor absorbit în organism, contribuind astfel la fortificarea oaselor
Siliciul din bere este mult mai uşor absorbit în organism, contribuind astfel la fortificarea oaselor

Un studiu efectuat la Universitatea britanică Cambridge arată că berea poate preveni apariţia osteoporozei, deoarece conţine siliciu, element esenţial în formarea oaselor.

Noile cercetări încurajează femeile să consume bere, mai ales dacă se află în premenopauză sau în menopauză. Un studiu condus de profesorul Jonathan Powell de la Universitatea Cambridge dezvăluie că berea, care conţine cantităţi importante de siliciu, poate preveni apariţia osteoporozei.

Citeşte şi:
Vinurile medicinale au proprietăţi terapeutice forte

Studiile precedente au arătat deja că există o strânsă legătură între aportul de siliciu din regimul alimentar şi densitatea oaselor. Însă, cercetările profesorului Powell au dezvăluit că berea este o băutură-minune deoarece siliciul din compoziţia ei, precum şi alte subtante benefice sănătăţii, sunt mult mai uşor absorbite de organism.

"Siliciul se combină cu estrogenii, efectul fiind benefic. Când femeile avansează în vârstă, nivelul de hormoni scade şi, prin urmare, este foarte important pentru ele să aibă un aport zilnic de siliciu", a declara profesorul Powell, informează "Huffington Post".

Totodată, specialistul britanic recomandă femeilor aflate în premenopauză să bea 250 de mililitri de bere pe zi, iar femeilor care au intrat deja în menopauză, până la 500 de mililitri zilnic.

Cifrele estimative arată 200 de milioane de femei afectate de osteoporoză, la nivel global, iar o dată la fiecare trei secunde, o femeie suferă o fractură osteoporotică.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite