Bebeluș diagnosticat cu o afecțiune rară, după ce mama a observat că nu semăna cu niciunul dintre părinți

0
Publicat:

O mamă nedumerită de faptul că nou-născutul ei nu semăna deloc cu ea le-a cerut medicilor să investigheze cazul și a rămas uimită când micuțul a fost diagnosticat cu un sindrom cromozomial rar.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

În timp ce Hannah Doyle, în vârstă de 36 de ani, îl legăna pe fiul său Zander, a observat că acesta nu semăna cu niciunul dintre părinți și că avea ochii umflați în mod deosebit de neobișnuit.

"Instinctul de mamă" i-a spus că ceva nu este în regulă și le-a cerut medicilor să facă niște teste.

Zander a fost diagnosticat cu sindromul de deleție cromozomială, o afecțiune rară care înseamnă că are o pierdere de cromozomi, scrie independent.co.uk.

În prezent, nu se știe cum îl va afecta în viitor, iar Hannah nu a reușit să găsească pe nimeni altcineva care să aibă aceeași pierdere de cromozomi ca și fiul ei.

FOTO: Hannah Doyle / SWNS
FOTO: Hannah Doyle / SWNS

Vorbind despre momentele de după nașterea lui, ea a spus: "Când l-am ținut în brațe pentru a face contactul piele pe piele, era pur și simplu diferit față de ceilalți copii ai mei și am știut imediat că era ceva diferit. Când m-am uitat la ochii lui, erau foarte umflați și arătau puțin ca niște migdalele. Cred până în ziua de azi că el mi-a spus asta, pentru că ochii lui arată total diferit acum. Acum seamănă foarte mult cu tatăl său, dar când s-a născut prima dată arăta foarte diferit."

Hannah a început să se îngrijoreze pentru prima dată în legătură cu copilul ei nenăscut la 26 de săptămâni de sarcină, când a aflat că acesta avea două perforații în inimă.

Hannah a spus că, în ciuda stării sale, Zander - acum în vârstă de 10 săptămâni - este un "bebeluș fericit".  Dar acum este un "joc de așteptare" pentru a afla cum va fi afectat în viitor.

Funcționarul public, din Halifax, a declarat: "Se descurcă foarte bine și este un bebeluș fericit. Primește o rețetă de lapte praf care îl ajută să crească.Acum cred că este mai mult un joc de așteptare masivă, doar așteptând și văzând cu adevărat. Acesta este cel mai greu lucru, pentru că în cazul oricărei alte afecțiuni medicale există mai multe răspunsuri".

Mama singură încearcă să răspândească conștientizarea afecțiunii lui Zander și a început să posteze videoclipuri pe TikTok despre sindromul de deleție cromozomială.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite