Asociaţia Medici pentru România şi KWLG WellSprings cu proiectul totuldesprecancer.ro îşi unesc forţele pentru a ajuta pacienţii cu afecţiuni oncologice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
cancer

Persoanele bolnavi de cancer din România pot avea access la informaţii complete şi la medici specialişti, pe platforma www.totuldesprecancer.ro, după ce Asociaţia Medici pentru România a semnat un parteneriat cu KWLG WellSprings, compania reprezentantă a respectivei platformei. Scopul acestei colaborări este de a oferi informaţii corecte, transparente şi utile pacienţilor care suferă de afecţiuni oncologice.

Pe platforma www.totuldesprecancer.ro, pacienţii au acces la răspunsuri şi la posibile soluţii validate de experţi în depistarea, diagnosticarea şi tratarea cancerului.

Asociaţia Medici pentru România va contribui la creşterea bazei de medici a platformei şi de a oferi consultanţă în vederea redactării unor lucrări ştiinţifice şi articole în publicaţii de specialitate. 

Astfel de proiecte sunt importante, mai ales în contextul în care până la 3.7 milioane de vieţi pot fi salvate în fiecare an prin implementarea cu resurse adecvate a strategiilor de prevenire, depistare precoce şi tratament al cancerelor. 

De asemenea, se doreşte elaborarea unui proiect cu finanţare europeană pentru servicii integrate de tratamente paliative, pe care KWLG WellSprings şi „Medici pentru România” îl vor pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii.

„Medici pentru România şi-a propus încă de la început să aibă un impact pozitiv asupra societăţii şi să contribuie la schimbarea în bine a sistemului medical. Semnarea parteneriatului cu KWLG WellSpringsl reprezintă un pas important, unul dintre cei foarte mulţi pe care îi vom face şi de acum încolo pentru a ne atinge aceste obiective. Pacienţii cu afecţiuni oncologice şi aparţinătorii lor au mare nevoie de ajutor specializat, de experţi în domeniu care le pot oferi nu doar răspunsuri la întrebări şi informaţii preţioase, ci, până la urmă, o şansă la viaţă. Vom pune la dispoziţia KWLG WellSprings toate resursele de care dispunem pentru a sprijni acest proiect şi pentru a veni astfel în ajutorul pacienţilor”, declară Alex Costache, Preşedintele Asociaţiei „Medici pentru România”.

”Asocierea ”Medici pentru România” şi KWLG WellSprings la proiectul ”Totul despre Cancer” vine ca prelungire firească a unor obiective comune privind actul medical în România şi din dorinţa de a-l sprijini şi îmbunătăţi prin orice mijloc avut la dispoziţie. Considerăm că problemele oncologice solicită soluţii complexe, holiste, documentate ştiinţific şi mai ales că pacientul ce suferă de aceste probleme are dreptul să ştie şi să decidă în cunoştinţă de cauză. Informaţia accesibilă la timp şi complet poate face diferenţa pentru câştigarea acestui război teribil cu boala, iar ştiinţa are nevoie de o conectare la nevoile concrete ale pacientului pentru a produce efecte benefice.” – Iulian Chiriac, Manager General ”Totul despre cancer”

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite