Albirea dinţilor: soluţii rapide pentru un zâmbet strălucitor în selfie-urile de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bradul de Crăciun, petrecerile de Revelion sunt ocazii de a afişa cel mai strălucitor zâmbet pe reţelele de socializare. Culoarea dinţilor tăi nu este tocmai albă? Este momentul să cauţi soluţii rapide pentru albirea dinţilor.

În cazul în care obişnuieşti să bei în fiecare zi cafea, ceai, sucuri carbogazoase, acest lucru se poate vedea şi în aspectul dinţilor tăi. Iată o soluţie naturală care te ajută să îndepărtezi rapid petele de pe dinţi. Fructele care conţin acid malic, precum merele sau căpşunele, curăţă smalţul dinţilor. Zdrobeşte două căpşune sau câteve cubuleţe de măr şi amestecă-le cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Vei obţine o pastă cu care îţi vei peria dinţii timp de 5-7 minute. Această pastă este ideală pentru albirea rapidă dinţilor, înaintea unei petreceri de exemplu. Dar nu trebuie utilizată în fiecare zi, pentru că acidul malic poate distruge smalţul.

Iată însă o altă pastă de dinţi naturală, pe bază de ulei de cocos, pe care o poţi folosi zi de zi. Când acizii graşi din uleiul de cocos intră în contact cu saliva, se produc molecule de oxigen care ajută la albirea dinţilor. Reţeta: încălzeşte o ceaşcă de ulei de cocos până devine lichid, adaugă două linguriţe de bicarbonat de sodiu, 5-10 picături de ulei esenţial de mentă (pentru împrospătarea respiraţiei, dar şi pentru acţiunea antibacteriană) şi omogenizează. Păstrează această pastă de dinţi într-un recipient închis şi foloseşte-o zilnic.

Albirea dentară profesională

Pentru cei care nu sunt adepţii metodelor tradiţionale, albirea dentară se face în prezent cu laser sau cu plasmă şi cu ultraviolete filtrate, speciale pentru dinţi. În ambele cazuri se foloseşte aceeaşi substanţă de albire – peroxidul de oxigen (în diverse concentraţii) – care este potenţată de cele două tipuri de lumină. „Albirea dentară e recomandată, de două ori pe an, pacienţilor care nu au probleme dentare importante nerezolvate, precum carii sau retracţii gingivale. Cea mai agreată este albirea cu laser, pentru că nu provoacă acea sensibilitate dentară care poate fi resimţită, o zi sau două, după albirea cu lampa UV. Rezultatul: dinţi chiar şi cu trei-patru tonuri mai deschişi“, susţine medicul stomatolog Kurbe Mawada.

Potrivit medicului stomatolog, la fel de important în albirea dinţilor, precum metoda folosită este comportamentul alimentar al pacientului, după tratament. „În funcţie de aspectul dinţilor, medicul poate recomanda evitarea alimentelor care colorează dantura, chiar şi o săptămână după tratament. În cazul în care pacientul nu ţine cont de aceste indicaţii şi bea cafea sau vin roşu, spre exemplu, dintele poate reveni la culoarea dinainte mult mai repede“, explică specialistul Clinicii Art Implant, subliniind că albirea profesională nu presupune nici un risc pentru dinţi, precum subţierea sau carierea mai rapidă a acestora.

Cum prelungeşti efectul de albire

Dr. Kurbe Mawada susţine că există unele metode prin care poţi prelungi efectul albirii. Iată câteva din ele:

- Schimbă din când în când pasta de dinţi, pentru a obţine o curăţare mai eficientă!

- Suplimentează din când în când spălarea obişnuită cu una cu bicarbonat sau cu sare, dar nu foarte des, pentru că afectează gingia. Acestea au rolul de a curăţa mai bine dinţii la suprafaţă, fiind uşor abrazive.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite