Ai multe aluniţe pe braţ? Iată ce rişti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cele mai multe din cazuri, numărul aluniţelor de pe corp nu indică niciun pericol pentru sănătate. Cu toate acestea, mai multe studii arată că numărul de aluniţe de pe braţul drept poate prezice dacă ai risc mare de a dezvolta cancer de piele (melanom).

Ce sunt aluniţele

Aluniţele sunt pete benigne (necanceroase) mici pe piele, maronii, plate, bombate sau netede, iar unele au fire de păr care le străpung. Apariţia aluniţelor nu este legată de lumina directă a soarelui. Cu toate acestea, expunerea în exces la soare şi mai ales fără protecţie solară creşte riscul de a dezvolta cancer de piele, deoarece poate provoca malignizarea aluniţelor existente pe toată suprafaţa corpului.

De ce braţul drept

Cercetătorii de la departamentul de epidemiologie genetică şi cercetare de la Kings College din Londra au efectuat un studiu, care a durat opt ani. La cercetare au participat  3.594 de femei caucaziene, cărora le-au fost analizate aluniţele de pe şaptesprezece părţi ale corpului, cum sunt picioarele, braţele, pieptul, spatele, etc. Studiul a arătat că braţele sunt cei mai buni indicatori, deoarece acestea sunt singurele părţi cu cel mai mare număr de aluniţe.

Află mai multe pe Clickpentrufemei.ro!

Când sunt bune inflamaţiile?

Cel mai sănătos ulei pentru prăjit

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite