Vremea se răcește. Unde va ploua și când revine în forță canicula

0
Publicat:

Vremea se răcește în următoarele două zile, meteorologii anunțând că vom avea parte de ploi. Totuși, nu scăpăm de căldură. Începând de miercuri, 7 august, vremea se va încălzi, iar în weekend există posibilitatea ca un nou val de căldură să pună stăpânire pe România. 

Termometru pe plajă, în nisip.
În weekendul 10-11 august vom avea parte de vreme caldă, 35-37 de grade. Foto: freepik (Arhivă)

„Trecem printr-o perioadă în care mai avem parte și de ploi și de temperaturi ceva mai scăzute. Nu mai avem caniculă duminică. Sunt ceva averse prin partea de sud a țării, prin Muntenia, chiar și prin sudul litoralului, dar sunt mai mult ploi de vară, fără furtuni puternice sau grindină. În următoarele două zile ne așteaptă în continuare episoade cu ploaie, undeva luni spre marți în partea de nord a țării, iar pe parcursul zilei de marți aceste ploi se mută și în partea de sud și, probabil, inclusiv în Capitală”, a declarat Robert Manta, meteorolog ANM, duminică, la Antena 3 CNN. 

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în primele două zile ale săptămânii, luni, 5 august, și marți, 6 august, valorile termice „vor fi rezonabile”, iar maxima va fi cuprinsă între 32-33 de grade Celsius.  

Totuși, vremea va intra într-un proces de încălzire de miercuri, 7 august. 

Luni și marți temperaturile vor fi rezonabile, chiar răcoare prin partea de nord, unde vom avea maxime de 25 de grade Celsius, iar în sud va fi ceva mai cald, dar nu mai trecem de 32-33 de grade Celsius. De miercuri încolo, însă, de la o zi la alta se va încălzi”, a mai spus specialistul. 

Vom ajunge către weekend la valori de 35-37 de grade Celsius și poate debuta un nou val de căldură, dar care nu pare deosebit de intens în acest moment”, a mai spus meteorologul ANM. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite