Vremea marți, 2 ianuarie 2024. Ploi sau ninsori slabe în câteva zone. Care vor fi maximele termice

0
Publicat:

Marți, 2 ianuarie, vremea rămâne caldă pentru această perioadă: maximele termice pornesc de la 3 grade în depresiuni și ajung la 12-14 grade în Oltenia, potrivit Stirileprotv.ro. Se anunță ploi sau ninsori slabe în câteva zone.

Vreme mai caldă decât în mod normal. FOTO Shutterstock
Vreme mai caldă decât în mod normal. FOTO Shutterstock

În Dobrogea și în Bărăgan atmosfera va fi preponderent închisă. Vor cădea unele ploi slabe, trecătoare, iar temperaturile vor scădea față de luni, chiar dacă se mențin peste limitele normale, ajungând la 8...10 grade.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei se vor atinge 9...10 grade, peste normalul perioadei. Șansele de ploaie sunt scăzute, iar soarele va apărea trecător. La noapte termometrele vor coborî până la 0 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina, atmosfera va fi preponderent însorită. Norii vor apărea  rar și nu sunt semne de precipitații. Dacă dimineața e posibil să apară ceață, după prânz temperaturile vor urca până la 10 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se va înnora trecător și vor cădea câțiva stropi de ploaie, pe suprafețe restrânse. Soarele își va face apariția din când în când, iar maximele termice vor porni de la 5 grade în zona Transilvaniei și vor atinge 10 grade în Maramureș,  la Satu Mare.

În zona vestică a țării vom avea tot atmosferă schimbătoare: soare cu nori și ploi slabe, pe spații mici. Vântul își va face simțită prezența, dar temperaturile vor rămâne ridicate. După prânz, se vor înregistra 11 grade în Banat.

Transilvania va avea parte de unele înnorări și, probabil, câteva picături de ploaie. Soarele își va face apariția printre nori, iar vremea va rămâne caldă pentru data din calendar. La Sibiu termometrele vor urca până la 10 grade.

În Oltenia, în schimb, pe parcursul zilei va fi senin, după ce dimineață va fi ceață în unele zone. Maximele termice vor ajunge la 14 grade în vestul provinciei.

În zona sudică a țării sunt condiții de ceață dimineața, apoi se va însenina complet. La amiază va fi atmosferă de primăvară, cu maxime de 13...14 grade.

Vremea în  București

În Capitală va fi senin, dar va bate vântul. Maxima termică va ajunge la 12...13 grade, cu 10 grade mai mult decât temperatura normală. Noaptea e posibil să se formeze nori de joasă altitudine sau ceață, iar termometrele să coboare până la două grade.

Vremea la munte

La munte va fi înnorat și va picura trecător, pe spații mici. Vântul va înregistra unele intensificări, în special în zona înaltă. Vremea se va menține caldă pentru această perioadă.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite