Meteo pe 4 săptămâni: ce ne așteaptă în ianuarie. Unde lovește iarna adevărată, cât scad temperaturile

0
Publicat:

Anul 2024 începe cu vreme de primăvară. Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite pentru cea mai mare parte a lunii ianuarie în întreaga ţară. Doar în săptămâna 8-15 ianuarie temperaturile vor fi scăzute.

Ninsori la munte FOTO Shutterstock
Ninsori la munte FOTO Shutterstock

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, se arată în prognoza Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă în perioada 1-29 ianuarie 2024.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, centrale şi local în cele sud-vestice şi nord-estice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în extremitatea de nord a Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile ,dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.

Săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zona Munţilor Banatului.

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Lapoviță și ninsori la munte

Sâmbătă, 30 decembrie, valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în regiunile intracarpatice, unde pe arii restrânse va ploua, iar în zona înaltă de munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare cu precădere la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 5 grade. Dimineața și noaptea, local în regiunile extracarpatice și izolat în rest, va fi nebulozitate joasă sau ceață.

În Bucurelti, valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatură maximă va fi de 11…12 grade și cea minimă de 0…2 grade. Dimineața și noaptea vor mai fi condiții de ceață.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite