Vremea de Crăciun. Prognoza meteorologilor pentru luna decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform prognozei meteorologilor, în perioada sărbătorilor de Crăciun, în România vor fi temperaturi apropiate de cele normale perioadei, în majoritatea regiunilor.

Brad impodobit de Craciun (6) jpg

Institutul Naţional de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Estimările meteorologice sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

La începutul lunii decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice și nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În perioada 12 - 19 decembrie, spun meteorologii, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-est. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În perioada Crăciunului, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în nord-estul țării. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite