Ploi și ninsori în România. Cum va fi vremea marți, 22 noiembrie, unde cresc temperaturile

0
0

Temperaturile vor fi mai ridicate marți, 22 noiembrie, decât în mod normal la această dată în regiunile vestice, sudice și sud-estice, mai scăzute în extremitatea de nord-est și în jurul acestora în rest.

Ploi în regiunile sudice FOTO pixabay
Ploi în regiunile sudice FOTO pixabay

 În nord-est, noaptea, temperaturile scad simţitor, chiar şi sub zero grade, favorizând producerea poleiului. În restul ţării, cerul se va înnora treptat și mai ales seara și noaptea tempoar va ploua.

Marți, 22 noiembrie, conform Administrației Nționale de Meteorologie (ANM), în vestul și sud-vestul țării dimineața pe arii restrânse va fi ceață, apoi cerul se va înnora treptat și mai ales seara și noaptea tempor va ploua. În restul teritoriului, ziua cerul va fi variabil, iar pe alocuri va fi nebulozitate joasă, stratiformă sau ceață și izolat burniță sau ploaie slabă, iar noaptea nebulozitatea va fi pe arii extinse și ploi se vor semnala local în sudul regiunii și izolat în rest.

Lapoviță și polei

 În zona montană înaltă, în special a Carpaților Meridionali (în general la peste 1500 m) vor fi și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare, iar noaptea și condiții de polei. Vântul se va intensifica treptat, din orele amiezii, în sudul Banatului, cu viteze în general de 60-70 km/h, în zona montană aferentă și pe crestele Carpaților Meridionali rafalele vor depăși 90-100 km/h, iar pe arii restrânse și la intesitate mult mai redusă și în celelalte regiuni.

"Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade Celsius, ușor mai scăzute în nordul Moldovei spre 1 grad Celsius, iar cele minimevor fi cuprinse între minus 5 grade în Bucovina și 11 grade Celsius pe litoral", au precizat meteorologii.

În București se anunță vreme închisă. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, iar dimineața vor fi condiții de ceață. Noaptea va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 10 și 12 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 5 și 7 grade Celsius.

Meteo


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri