Cum împodobești bradul de Crăciun perfect. Sfaturile specialiștilor în decorațiuni

0
Publicat:

Împodobirea bradului de Crăciun poate fi o adevărată încercare pentru cei care pun mare preț pe decorațiunile de Sărbători. Specialiștii vin cu sfaturi pentru un brad perfect.

Brad de Crăciun. FOTO Shutterstock
Brad de Crăciun. FOTO Shutterstock

Cu toții ne dorim să împodobim bradul perfect, cu ornamente și lumini perfect coordonate într-o schemă festivă și elegantă. Cu toate acestea, în realitate, este mai ușor de spus decât de făcut. Decorarea unui brad de Crăciun nu este o sarcină deloc ușoară, mai ales pentru perfecționiști. 

Sfaturile specialiștilor includ alegerea unui brad artificial durabil și de calitate, alegerea unei teme, a unor culori și a unui design sau alegerea luminilor. 

Brad artificial și de calitate

Brazii de Crăciun fabricați din materiale premium oferă un suport robust și de încredere pentru decorațiuni. Veți descoperi că pomii de înaltă calitate sunt, în general, mai durabili și pot rezista utilizării repetate an de an, păstrându-și aspectul frumos, scrie HouseBeautiful

Specialiștii recomandă să optați pentru un copac tradițional, mai degrabă decât unul orientat spre tendințe, astfel încât acesta să nu fie „demodat” după câțiva ani. În plus, un design tradițional vă oferă baza perfectă pentru a stratifica și a decora după cum doriți.

Separați cu grijă fiecare ramură 

Separați fiecare ramură astfel încât să se extindă și să acopere cât mai mult și nu ezitați să îndoiți ramurile individuale pentru a umple golurile. Un copac în formă corectă este o priveliște atrăgătoare, oricât de mici sau generoase ar fi ornamentele sale. Nu uitați să purtați mănuși și mâneci lungi, dacă este posibil, pentru a evita orice zgârieturi pe mâini și brațe.

Design în jurul unei teme

Un brad de Crăciun cu aspect profesional are un aspect central care leagă decorațiunile între ele. Decizia asupra unei teme înainte de a-ți alege decorațiunile dă tonul și îți oferă o idee clară despre cum să-ți decorezi bradul. Tema poate fi una minimalistă sau cu un brad aglomerat, unul într-o singură culoare, sau un brad în două sau mai multe culori. 

Alegeți culorile (și materialele) potrivite

Odată ce te-ai hotărât asupra temei tale, creează o paletă de culori pentru a-i da viață. De exemplu, pentru un aspect tradițional, dar opulent, rămâneți la o combinație de culori roșii și aurii, pentru o atmosferă Scandi stratificați nuanțe de alb și neutre moi sau alegeți albastru și argintiu pentru un aspect rece. Rămâneți la două (cu siguranță nu mai mult de trei) culori pentru a menține aspectul minimalist, mai degrabă decât aglomerat. Gândiți-vă, de asemenea, la materiale și la textură: globurile de catifea de pluș se pretează bine unui copac de lux, în timp ce decorațiunile din hârtie și din lemn sunt ideale pentru orice copac de inspirație nordică sau minimalistă.

Mai puțin este întotdeauna mai mult, dar până la urmă este Crăciunul, așa că mai presus de orice altceva, împodobește-ți bradul în orice fel te face fericit! Regulamentul de decorare este cu siguranță relaxat de Crăciun, așa că distrează-te cu el.

Începeți mai întâi cu luminile

În timp ce brazii de Crăciun pre-iluminați sunt populari și vă vor economisi timp (și bani), veți avea nevoie de lumini pentru pomul de Crăciun dacă aveți un brad simplu (real sau artificial). Ca regulă generală, experții în iluminat recomandă 100 de becuri sau 5 metri de lumini la un brad de aproximativ 1,80 m. 

Utilizați ștecherul ca punct de plecare, înfășurând luminile în jurul trunchiului pomului de Crăciun, mergând în sus de la centrul bazei bradului. Continuați să înfășurați luminile uniform în jurul ramurilor cele mai apropiate de trunchi și apoi țeseți-o în sus de la mijlocul coroanei.

Amintiți-vă, atunci când țeseți, becul ar trebui să fie poziționat sub o ramură, iar următorul bec peste o ramură și așa mai departe.

Echilibrați decorul

Având în vedere numeroasele decorațiuni pentru pomul de Crăciun pe care probabil le veți avea, trebuie să vă asigurați că totul este bine echilibrat și răspândit după bunul plac. Aranjați ornamente din vârful copacului și apoi lucrați spre partea de jos. În acest fel, îți poți verifica cu ușurință designul în timp ce îți îmbraci bradul.

Adăugați ornamente parfumate

Acum poți face ca bradul tău artificial să miroasă ca unul adevărat datorită ornamentelor parfumate – îți va umple toată camera cu magia Crăciunului. Cumpărați o sticlă de bețișoare de tub din hârtie parfumată și cuibărește-le printre decorațiunile din copacul tău pentru acel parfum de pom proaspăt tăiat. Veți avea într-o clipă un parfum proaspăt cu arome care includ scorțișoară, fructe de pădure sau brad de iarnă. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite