Vreme rea în România. În ce zone a fost emis cod galben de ploi abundente, vijelii și grindină

0
Publicat:

Instabilitate atmosferică accentuată în mai multe județe. Meteorologii au emis duminică avertizări cod galben de grindină, ploi și vijelii pentru mai multe zone din țară. În același timp, temperaturile rămân ridicate pentru data din calendar.

Ploi puternice în mai multe județe FOTO Shutterstock
Ploi puternice în mai multe județe FOTO Shutterstock

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în mai multe zone urmează o perioadă cu descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula 15-20 l/mp, intensificări ale vântului sau chiar vijelie.  Zonele vizate de avertizarea cod galben sunt județele Brașov, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița.

Maxime de 28 grade Celsius

Duminică, 21 mai, conform meteorologilor, vremea va fi caldă, dar și ușor instabilă în cea mai mare parte a țării.

"Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza și seara, local la munte și în Transilvania și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Pe alocuri vor fi averse torențiale, cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, cu precădere ziua, la munte, în sud și sud-est și de scurtă durată în timpul ploilor (viteze la rafală în general de 40-50 km/h)", anunță specialiștii.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 16 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Noaptea, izolat, se va forma ceață.

Averse și descărcări electrice în Capitală

Și în București, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua (viteze la rafală de până la 40-50 km/h). Temperatura maximă va fi de 27 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 13 și 15 grade Celsius.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite