România, lovită de ploi. Când se schimbă vremea radical, unde sunt așteptate ninsori

0
Publicat:

Deși temperaturile se mențin anormal de ridicate, vremea se strică în următoarele zile. De joi, lovesc precipitațiile. Mai întâi în partea de vest, sud-vest, sud a țării, în mod deosebit în Banat, Oltenia, local zona Munteniei și sudul Crișanei. La munte sunt așteptate lapovițe și ninsori.

Ploile lovesc România FOTO Shutterstock
Ploile lovesc România FOTO Shutterstock

„Ultima zi a lunii februarie păstrează același ecart din punctul de vedere al maximelor, adică 9-21 de grade, minime pozitive în general cu 0 grade doar în depresiuni, 11 grade tot în partea de vest a țării.

În același timp însă, într-adevăr, de joi vor începe și precipitațiile, la început în partea de vest, sud-vest, sud a țării și vorbim aici în mod deosebit de Banat, Oltenia, local zona Munteniei și sudul Crișanei.

La altitudini mari, mai ales în Carpații Meridionali, vorbim și de precipitații mixte”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), conform România TV.

Maximele ajung la 21 grade Celsius

Miercuri, 28 februarie, valorile termice se vor situa mult peste cele specifice datei în toată țara. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului (viteze în general de 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor situa între 9 și 21 de grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, cu valori mai mici în depresiuni. Mai ales dimineața și noaptea va fi ceață în estul și sud-estul țării, unde vor fi condiții de burniță, și izolat în rest.

În București, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Ceață și, posibil, burniță

Joi, 29 februarie, vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade, iar cele minime în general între 0 și 11 grade, cu cele mai mari valori în Dealurile de Vest. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales în timpul nopții va ploua slab în Banat, Oltenia, local în Muntenia și în sudul Crișanei, iar la altitudini mari în Carpații Meridionali, trecător vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în Oltenia și în zona înaltă a Carpaților Meridionali. În special în regiunile extracarpatice local va fi ceață, pe alocuri persistentă, și posibil va burnița.

În Capitală se anunță o temperatura maximă de 16…17 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață,

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite