Vreme capricioasă în minivacanţa de Sfânta Maria. Unde lovesc furtunile

0
Publicat:

Potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în minivacanţa de Sfânta Maria vremea va fi extrem de capricioasă, cu cer variabil, temperaturi care depăşesc pragul de caniculă pe timpul zilei şi furtuni puternice seara.

Vreme capricioasă în minivacanţă. Foto arhivă
Vreme capricioasă în minivacanţă. Foto arhivă

Intervalul 15-18 august este caracterizat de cer variabil ziua, cu înnorări mai accentuate seara, mai ales în zonele de vest, nord-vest și centru ale ţării, unde pe arii restrânse se vor înregistra averse însoţite de descărcări electrice. Instabilitatea astmosferică şi condiţii de ploi mai puternice se vor manifesta în zonele montană și submontană, mai ales în Carpații Occidentali și Meridionali și cu totul izolat în rest. Local sunt posibile ploi torenţiale şi căderi de grindină, scrie Realitatea.

Pe parcursul nopţilor, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-vest și sud-est pe durata ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 26 de grade Celsius.

Joi-vineri, 15-16 august

În prima parte a zilei, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi peste media acestei perioade, şi chiar caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și local în Transilvania, regiuni în care indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 28-29 de grade pe litoral și 38-39 de grade în Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și în sud- vestul Munteniei.

După-amiaza, însă, meteorologii anunţă înnorări temporar accentuate, averse însoţite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în jumătatea de vest a ţării.

Local ploile vor avea și caracter torențial, izolat cantitățile de apă fiind mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 26 de grade în Dealurile de Vest, local caracterizând o noapte tropicală.

Sâmbătă, 17 august

Şi sâmbătă se anunţă o zi caniculară la orele amiezii şi disconfort termic ridicat, mai ales în zonele de câmpie și în cea mai mare parte a zonelor de deal din toate regiunile ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice, iar cele minime între 11-12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24-26 de grade în Dealurile de Vest.

După-amiaza şi seara se înnorează din nou şi se vor înregistra averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în nord-estul, centrul și sud-vestul teritoriului. Local, ploile vor avea și caracter torențial, izolat cantitățile de apă fiind însemnate și vor fi condiții de grindină și vijelii.

Duminică, 18 august

Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară în orele amiezii, mai ales în zonele de câmpie și în cea mai mare parte a zonelor de deal, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 28-38 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice. Temperaturi minime de 11-12 grade se vor înregistra în depresiunile Carpaților Orientali și de 24-25 de grade în Dealurile de Vest.

După-amiaza şi seara revine instabilitatea atmosferică, cu înnorări temporar accentuate, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în special în zonele montane și pe arii restrânse în vestul, centrul și nordul ţării.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite