Un val de ninsori și ger lovește România. Cum va fi vremea în Capitală

0
Publicat:

Un nou episod de iarnă severă pune stăpânire pe România. Furtuna violenta care a lovit Europa își va face simțită prezența și în țara noastră, aducând ger și ninsori. În weekend vor fi temperaturi scăzute în toată țara, chiar accentuat în partea de sud și sud-est. 

Iarna se întoarce în weekend FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Iarna se întoarce în weekend FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Dacă joi încă ne bucurăm de vremea de primăvară, de vineri vremea se schimbă radical, iar maximele nu vor depăși 3-4 grade Celsius.

De sâmbătă răcirea va fi de interes în toată țara, chiar accentuat în partea de sud și sud-est a țării. La scara întregii țări, valorile de temperatură vor scădea între -4, până la 4,5 grade, la nivelul maximelor. În depresiuni vorbim de temperaturi sub pragul de ger, -10, -15 grade Celsius, până la -1 grad pe litoral. 

La munte vor predomina ninsorile, local se va depune strat consistent de zăpadă, iar pe creste, vitezele vântului la rafală vor fi de 70, 80 km/h.

Și în București ne așteptăm ca în noaptea de vineri spre sâmbătă să consemnăm la începutul nopții precipitații sub formă de ploaie, după care lapoviță și ninsoare. Duminică vor predomina ninsorile în toate regiunile. În Capitală, maxime de 1-2 grade”, a exolicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la Antena 3.

În București, temperaturile vor ajunge chiar și la -8 grade Celsius, iar vântul, chiar şi moderat, va accentua senzaţia de frig, anunță meteorologii.

Și la începutul săptămânii viitoare „minimele vor fi foarte coborâte, când se menţine masa de aer rece care va aduce din nou scăderi la valori sub pragul de ger nu numai în depresiuni, dar şi în zonele mai joase de relief, spre - 7, -8 grade Celsius În condiţiile unui vânt moderat, senzaţia de frig va fi una accentuată”, a precizat Mateescu.

Joi, maximele ating 15 grade Celsius

Joi, 18 ianuarie, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste normele specifice perioadei, astfel că maximele se vor încadra între 4 și 15 grade, iar minimele între -1 și 9 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua în Banat, Crișana și Maramureș și local în Oltenia, Transilvania și Moldova și pe arii restrânse în rest, iar la munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte. Îndeosebi în zonele montane din vest și nord-vest se vor acumula cantități de apă de peste 20…30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în vest și nord-vest cu rafale în general de 45…55 km/h, iar pe crestele montane de 60..80 km/h, dar izolat și în centru și est, cu viteze mai mici. Izolat va fi ceață.

În București, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste normele specifice perioadei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar minima va fi de 2…4 grade. Cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite