Un val de aer cald lovește România. Anunțul meteorologilor despre vremea neobișnuită, unde plouă

0
Publicat:

Vreme de vară în România, după mai multe zile cu temperaturi neobișnuit de scăzute. Un val de aer cald ajunge în țara noastră, aducând maxime de peste 30 grade Celsius în zona de sud.

Vreme deosebit de caldă FOTO Shutterstock
Vreme deosebit de caldă FOTO Shutterstock

"Vremea va intra într-un proces de încălzire puternică. Cauza va fi un ciclon atlantic puternic, aflat într-o poziție neobișnuit de sudică, care va determina un transport intens de aer tropical dinspre nordul Africii. În consecință, temperaturile vor crește rapid, iar vremea va deveni excepțional de caldă pentru această perioadă din an", anunță Antena 3. 

Vineri la prânz, conform meteorologilor, termometrele vor arăta între 22 și 28 grade. Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă se anunță una anormal de caldă în vestul țării. Nu este exclus ca în unele zone această noapte să fie una tropicală.

Meteorologii anunță că intensitatea căldurii va scădea ușor duminică, însă în sudul și estul țării vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă, fiind așteptate temperaturi cuprinse între 25 și 30 grade. 

Pe alocuri averse și descărcări electrice

Vineri, 20 octombrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va încălzi semnificativ faţã de ziua precedentă, astfel în toate regiunile se vor înregistra valori termice cu mult peste peste cele specifice în ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate şi pe alocuri averse, posibil însoţite de descărcări electrice, în nord şi izolat în vest şi centru.

Vântul va continua sã prezinte intensificări, la munte cu rafale de peste 80…100 km/h în zona înaltă, temporar în regiunile vestice, unde vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar pe arii mai restrânse şi în cele estice şi centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 grade, iar cele minime vor fi de la 4…5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre 18…20 de grade în Dealurile de Vest. 

În București, vremea va continua sã se încălzească şi va deveni mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximă va fi de 26…28 grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade.

Vreme de vară în weekend

Conform hărților ANM, la București și Botoșani vor fi sâmbătă 31 grade Celsius, la Iașise vor atinge 30 grade Celsius, la Craiova și Sibiu vor fi 29 grade Celsius, iar la Cluj, 26 grade Celsius.

Și duminică va fi foarte cald: 29 grade Celsius la București, 28 grade Celsius la Constanța, 27 de grade Celsius la Craiova și Rm Vâlcea, 24 grade Celsius la Sibiu.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite