Când scăpăm de valul de aer polar. Avertismentul ANM despre fenomenele care se anunță în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După temperaturi de îngheț în aproape jumătate din țară, vremea se încălzește. Meteorologii anunță vreme frumoasă în următoarele zile, iar șansele de ploaie vor fi reduse.  În weekend, temperaturile maxime vor atinge valorile unei zile de vară.

Vremea se încălzește FOTO Shutterstock
Vremea se încălzește FOTO Shutterstock

În următoarele zile vremea se va încălzi. În weekend, termometrele vor arăta 30 grade Celsius în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti.  

Miercuri, 18 octombrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în prima parte a zilei în Dobrogea, sudul Moldovei și estul Munteniei, iar noaptea și în regiunile vestice. Probabilitatea ca izolat să plouă slab va fi redusă. Temperaturile maxime se vor situa între 11 și 21 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 12 grade, cu valori mai mici în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

În București, cerul va fi variabil, mai mult senin seara și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de aproximativ 19 grade, iar cea minimă de 6…8 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească. Spre finalul intervalului, vor fi condiții de ceață.

Minimele, între 6 și 15 grade Celsius

Joi, 19 octombrie, vremea se încălzește și mai mult atât ziua, cât și pe parcursul nopții. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi locale în vestul și nordul țării, iar la începutul intervalului izolat va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în vest, în sud-est și în zona montană. Temperaturile maxime se vor situa între 13 și 24 grade, iar cele minime în general între 6 și 15 grade.

În Capitală, conform meteorologilor, cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 21…22 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Conform prognozei ANM pentru intervalul 18 octombrie – 13 noiembrie, în săptămâna 16 – 23 octombrie valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice, sudice și sudestice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a țării, dar și deficitar în regiunile sud-vestice și local în vest, est și sud-est, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite