Prognoza meteo sâmbătă, 9 martie. Temperaturi de primăvară în Vest, precipitații mixte la munte. Unde va ninge

0
Publicat:

Meteorologii anunță că sâmbătă, 9 martie, vremea va începe să se încălzească la nivelul întregii țări.

 Vreme capricioasă de primăvară FOTO Shutterstock
Vreme capricioasă de primăvară FOTO Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru 9 martie 2024. Vremea o să se încălzească de sâmbătă, iar temperaturile vor fi mai ridicate dimineața față de zilele precedente.

Conform ANM, în partea de nord-est a teritoriului vom avea un cer senin, iar în restul țării vor exista înnorări temporare. Este posibil să plouă în dealurile submontane, iar la altitudinile de peste 1.400 de metri se vor înregistra precipitații mixte.

Pe timpul nopții se vor semnala ploi slabe în sud-vestul țării, unde nebulozitatea se va extinde. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 14 grade Celsius, iar cele minime între -6 și 4 grade Celsius. Cele mai scăzute valori termice vor fi în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -8 grade Celsius. Vor fi condiții de ceață pe arii restrânse dimineața și noaptea.

În București, vor fi temperaturi mai ridicate față de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Șansele de ploaie sunt reduse.

Cel mai cald va fi la Timișoara, unde se vor înregistra 14 grade Celsius și cel mai frig la Miercurea Ciuc, unde mercurul din termometre nu va urca mai mult de 5 grade Celsius. La Constanța, pe timpul zilei vor fi mexime de 8 grade Celsius.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite