Prognoza meteo pentru ultima lună din an. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

0
Publicat:

Potrivit prognozei realizate de specialiști, temperaturile vor avea valori apropiate de normalul perioadei, în apropierea Crăciunului, iar vremea de Revelion va fi puțin mai caldă decât ar fi normal pentru ultimele zile ale anului. 

Temperaturi cu valori apropiate de normalul perioadei, în apropierea Crăciunului - Shutterstock
Temperaturi cu valori apropiate de normalul perioadei, în apropierea Crăciunului - Shutterstock

Meteorologii au publicat prognoza pentru următoatele patru săptămâni, pentru țara noastră. Estimările au fost realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF). Această prognoză nu poate prevedea însă fenomenele extreme de scurtă durată, conform Meteo România.  

Prognoza meteo pentru următoarea săptămâna viitoare 

Conform estimărilor meteorologilor, valorile termice pentru perioada 4-11 decembrie vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. 

Precipitațiile vor fi ușor peste medie în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval al anului.

Vremea în săptămâna 11-18 decembrie 

Temperaturile medii se vor apropia de cele normale pentru perioada prognozată, în cea mai mare parte din România.  

Meteorologii estimează că precipitațiile vor fi  ușor excedentare în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. 

Cum va fi vremea de Crăciun 

În săptămâna 18-25 decembrie, temperatura aerului va înregistra valori apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. În regiunile extracarpatice, temperaturile ar putea fi ușor mai coborâte. 

Precipitațiile vor fi insuficiente în  regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cel normale pentru acest interval din an. 

Vremea între Crăciun și Revelion 

Prognoza meteo pentru ultima săptămână din an, 25 decembrie 2023 - 1 ianuarie 2024, arată că mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice și nord-vestice, potrivit prognozei realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite