Prognoza meteo pentru marți, 7 noiembrie. Ultima zi cu temperaturi de vară înaintea ploilor de toamnă

0
Publicat:

În regiunile intracarpatice cerul va fi temporar noros, iar în Maramureş, Crişana şi izolat în Banat şi Transilvania va ploua. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Orientali.

Marți ne vom bucura de ultima zi de vreme frumoasă înainte de venirea ploilor FOTO Pixabay
Marți ne vom bucura de ultima zi de vreme frumoasă înainte de venirea ploilor FOTO Pixabay

Vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod normal la aceastã dată, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, mai ridicate pe litoral spre 16 grade.

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în regiunile vestice şi nord-vestice, unde pe arii restrânse va ploua. . Vor fi mai ales averse, iar izolat descărcări electrice şi cantităţi de apă mai însemnate. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă. Mai ales spre sfârşitul intervalului se va forma ceaţă, pe arii restrânse în regiunile intracarpatice şi izolat în rest.

Noaptea cerul se va înnora treptat în cea mai mare parte a ţării, ploi vor fi în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, local în Oltenia, Moldova şi izolat în Muntenia, iar pe crestele montane vor fi posibile şi ninsori.

Pe suprafeţe mici în vest, în special la munte, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 litri/metru pătrat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Mai ales spre sfârşitul intervalului şi cu o probabilitate mai mare în sud-est pe alocuri se va forma ceaţă.

Vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit la București, astfel că temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Cerul va avea înnorări temporare, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite