Prognoza meteo pentru 15 februarie: vremea se va încălzi ușor. Unde vor fi precipitații mixte și unde va bate vântul cu putere

0
Publicat:

Meteorologii anunță că joi, 15 februarie 2024, vremea se va încălzi ușor. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 12 grade Celsius.

Mai multe anotimpuri FOTO Shutterstock
Mai multe anotimpuri FOTO Shutterstock

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 4 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă. Vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei şi local în Moldova şi pe crestele montane.

În jumătatea de est a teritoriului, înnorările vor fi persistente, iar în celelalte zone, cerul va fi temporar noros ziua, apoi se va degaja treptat. Vor fi precipitații în general slabe, predominant ploi pe alocuri în sudul și în estul țării, mixte pe arii restrânse în centru și fulguieli la munte. În celelalte zone, precipitații trecătoare vor fi doar izolat.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9…11 grade şi cea minimă de 0…2 grade.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Temperatura aerului: Valorile termice vor fi mai ridicate decât media specifică pentru această săptămână, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice ale României.

Cantități de precipitații: Se prognozează un regim pluviometric excedentar în regiunile centrale și nord-estice, în timp ce în extremitatea de vest și sud-vest a țării se poate înregistra local un deficit de precipitații. În restul țării, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normele obișnuite.

Săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024

Temperatura aerului: Se estimează că temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât în mod normal pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantități de precipitații: Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media normală pentru această perioadă în toate regiunile țării.

Săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Temperatura aerului: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât media specifică pentru acest interval, cu accent mai pronunțat în regiunile extracarpatice.

Cantități de precipitații: Se anticipează un regim pluviometric ușor excedentar, în special în zonele montane, în timp ce în restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normele obișnuite.

Săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024

Temperatura aerului: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, acoperind întreg teritoriul României.

Cantități de precipitații: Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media normală pentru această perioadă, înregistrându-se în toate regiunile țării.

Este important de menționat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu sunt incluse în aceste estimări. Pentru informații mai detaliate și actualizate, se recomandă urmărirea prognozei meteorologice de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite