Prognoza meteo miercuri, 14 februarie: vremea de Valentine's Day se anunță una rece. Temperaturile continuă să scadă

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 14 februarie 2024, indicând o continuare a scăderii temperaturilor în mai multe zone ale țării, precum și precipitații, în mai multe regiuni ale țării.

Temperaturile, în scădere de Ziua Îndrăgostiților FOTO Shutterstock
Temperaturile, în scădere de Ziua Îndrăgostiților FOTO Shutterstock

În nord, nord-est și centrul țării, valorile termice vor cunoaște o tendință descendentă. Maximele zilei se vor situa între 3 și 13 grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila, în general, între -5 și 3 grade Celsius.

În estul țării, înnorările vor fi persistente, în timp ce în alte regiuni, cerul va alterna între noros și senin. Precipitațiile vor fi în general slabe, predominant sub formă de ploi în sud și est, mixte în centru și fulguieli la munte. În restul zonelor, precipitațiile vor fi rare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în est și sud-est, sud-vest și în zonele montane înalte. Ceața va fi prezentă în anumite regiuni, mai ales dimineața și seara.

Vremea la munte

În zonele montane, meteorologii prognozează temperaturi mai scăzute în comparație cu zilele anterioare. Maximele vor oscila între 2 și 4 grade Celsius, iar minimele vor fi chiar mai coborâte, situându-se între -8 și 5 grade Celsius. Acest lucru va crea condiții propice pentru precipitații sub formă de ninsoare, ceață densă și ploi mixte. Există posibilitatea ca un nou strat de zăpadă să se depună, mai ales în zonele cu altitudini mai mari de 1400 de metri. Vântul va sufla cu intensitate mai ridicată, ceea ce ar putea contribui la condiții de viscol.

Vremea pe litoral

La malul mării, vremea se va menține închisă, iar vântul va sufla cu o viteză moderată, în jur de 25 km/h. Indicele UV va fi scăzut, ceea ce indică o expunere redusă la radiațiile solare. Se recomandă precauție în cazul activităților nautice sau plimbărilor pe plajă. Temperaturile vor fi relativ scăzute, iar șansele de ploaie rămân ridicate, în special în prima parte a zilei.

Vremea în Capitală

În București, vremea va fi caracterizată de temperaturi reci și cer predominant noros. Se așteaptă ploi slabe pe parcursul zilei, iar vântul va sufla cu o intensitate moderată. Temperatura maximă estimată se va situa în jurul a 10 grade Celsius, în timp ce cea minimă va coborî până la 2 grade Celsius. Ceața ar putea fi prezentă, în special dimineața și seara.

Vremea în principalele orașe ale țării

Brașov: 2 °C / 4 °C

Iași: 3 °C / 6 °C

Cluj Napoca: 1 °C/ 6 °C

Constanța: 5 °C/ 9 °C

Bacău: 3 °C/ 6 °C

Timișoara: 2 °C/ 10 °C

Oradea: 2°C/ 8 °C

Sibiu: 2 °C/ 6 °C

Giurgiu: 5 °C/ 11 °C

Galați: 4 °C/ 8 °C

Arad: 2 °C/ 9 °C

Piatra Neamț: 2 °C/ 5 °C

Ploiești: 4 °C/ 11 °C

Pitești: 3 °C/ 10 °C

Buzău: 5 °C/ 10 °C

Brăila: 5 °C/ 8 °C

Craiova: 4 °C/ 12 °C.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite