Prognoza meteo, 9 iunie. Ploi torențiale și temperaturi ridicate. Este în vigoare și un cod galben de viituri și inundații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În regiunile vestice, nord-vestice, parțial în centru, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș și la munte se vor înregistra manifestări de instabilitate meteorologică.

Vineri se anunță vreme caldă
Vineri se anunță vreme caldă

Vineri, 9 iunie, vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor țării. Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime se vor situa între 20 și 30 de grade Celsius, dar sunt anunțate și adverse de ploaie însoțire de descărcări electrice.

În regiunile vestice, nord-vestice, parțial în centru, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș și la munte se vor înregistra manifestări de instabilitate meteorologică.

Peste 40 l/mp, izolat

O avertizare cod galben de vreme instabilă este valabilă până vineri seară, la ora 23 și include județele Brașov, Sibiu, Harghita, Mureș, Covasna și mai mult de jumătate din județul Suceava.

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vântul va avea intensificări pe durate scurte de timp.

În București, vremea va fi caldă, iar temperaturile maxime ale zilei se vor situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius.

În vigoare este și un cod galben de viituri și inundații emis de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INGHA). Astfel, în intervalul 08.06 – 09.06.2023, ora 24:00 sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic (judeţele: Bihor şi Cluj), Someş (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Crasna (judeţele: Sălaj şi Satu Mare), Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş (judeţele: Alba şi Cluj) şi Bistriţa – afluent al râului Siret (judeţele: Suceava, Harghita şi Neamţ).

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite