Prognoza meteo, 12 iulie. Cod portocaliu de caniculă în aproape toată ţara: temperaturi între 36 şi 40 de grade

0
Publicat:

Prognoza întocmită de Administrația Națională de Meteorologie pentru ziua de vineri arată că urmează, din nou, o zi fierbinte în aproape toată ţara, cu temperaturi cuprinse între 36 şi 40 de grade.

Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock

Meteorologii spun că valul de căldură persistă și vineri în cea mai mare parte a țării şi se va accentua pe perioada weekendului, la fel ca şi disconfortul termic. Deşi şansele de ploaie sunt minime, se pot înregistra averse de scurtă durată pe timpul zilei în Transilvania, care vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

A fost emis un cod portocaliu de caniculă valabil în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 36 și 40 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 17 și 26 de grade Celsius. Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei.

harta meteo jpg

În Bucureşti

Şi în Capitală vremea se menţine caniculară vineri, Bucureştiul fiind şi el sub cod portocaliu de vreme extremă. Cerul va fi senin pe tot parcursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat.

Valorile maxime vor fi cuprinse între 38-39 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor atinge 21-22 de grade Celsius.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite