Județele în care va fi lapoviță sau va ninge: Avertisment pentru șoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Infotrafic a transmis joi dimineaţă, 7 decembrie, că se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie, dar sunt semnalate lapoviţă şi ninsoare în zona montană a judeţelor Argeş, Braşov, Buzău, Covasna, Harghita, Prahova şi Vrancea, fără intensificări ale vântului, conform Agerpres.

imagine cu carosabil umed, vedere din interiorul mașinii
Ploaie și carosabil umed. Foto:Arhiva Adevărul

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti - Constanţa, A3 Bucureşti - Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie, izolat cu lapoviţă şi ninsoare.

"Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi de drum, iar înainte de a pleca în călătorie, să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să meargă şi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă dacă deplasarea va fi efectuată pe sectoare de drum unde este zăpadă sau carosabilul este alunecos de la gheaţă sau polei. Măriţi distanţa de siguranţă între autovehicule şi evitaţi bruscarea comenzilor!", recomandă reprezentanţii Infotrafic. Mai multe detalii, AICI.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite