Europa, lovită de fenomene meteo extreme. Când va ajunge și în România furtuna Isha

0
Publicat:

Meteorologii au emis avertizări cod roșu și cod portocaliu de vreme rea și fenomene meteo extreme, în mai multe țări, acolo unde se manifestă furtuna.

Vremea rea se mută în Europa FOTO: arhivă
Vremea rea se mută în Europa FOTO: arhivă

Europa este brăzdată de o furtună care face ravagii. Meteorologii au emis avertizări pentru luni în țări precum Irlanda, unde s-a emis Cod roșu, cu rafale de vânt de 130 km/h, la fel și în Germania, Cod roșu de minsori, lapoviță și polei în Cehia, Cod portocaliu de vânt puternic în Marea Britanie și Olanda.

Spre mijlocul săptămânii viitoare, periferia sistemului de furtună ajunge și în România, spun meteorologii.

"Duminică dimineață am avut valori de temperatură minimă sub pragul gerului, în partea de centru, nord, est și sud a țării, cu cea mai mică valoare la Făgăraș, -18 grade Celsius.

Tendința pentru următoarele zile nu este de încălzire, poate în jurul mediilor multi-anuale, pe parcursul zile însă, nopțile și diminețile vor rămâne în continuare reci, iar în partea de sud, centru, est, dar și în partea de nord a țării, local va continua să fie ger. Valorile de temperatură vor fi în continuare sub -10 grade în aceste regiuni. Cu alte cuvinte, duminică noapte vom avea valori de temperatură cuprinse între -13 grade și -3 grade Celsius, cu valori mai mici în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -16, -17 grade.

Și pentru luni noapte, valori de temperatură sub ceea ce ar trebui să avem în această perioadă.

Vreme în continuare rece, atât pe parcursul dimineților, cât și noapte, iar ziua vreme normală din punct de vedere termic, cu maxime între 2-5 grade", a anunțat meteorologul ANM, Raul Ilea, la Antena 3 CNN.

Săptămâna viitoare vom avea parte de un nou val de precipitații slabe cantitativ, ninsori și lapoviță în vest, nord-vest, centru și la munte, vânt puternic la munte cu rafale de peste 70 - 90 km/h pentru luni seara și marți.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite