Cum va fi vremea sâmbătă, 19 august. Caniculă și disconfort termic în unele regiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru sâmbătă, 19 august 2023. Vremea continuă să fie una călduroasă în toată țara, dar pe alocuri vor fi prezente manifestări de instabilitate atmosferică.

Vremea va fi caniculara  FOTO Shutterstock
Vremea va fi caniculara FOTO Shutterstock

Vremea în toată țara pe 19 august 2023

Vremea se va menține călduroasă în toată țară și caniculară în regiuniel sudice și de sud-est. Aici, temperaturile vor ajunge la 35-36 de grade Celsius și, izolat, chiar la 37 de grade, în special în sudul Moldovei și în Muntenia.

Pe arii restrânse, în regiunile vestice se va înregistra instabilitate atmosferică, scrie Kanal D.

În unele regiuni, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități. 

Canicula a fost anunțată încă de joi, când meteorologii au anunțat că un val de aer cald va ajunge în România și va aduce temperaturi exterm de mari, care se anunțau de joi până duminică, inclusiv.

Această masă de aer tropical va persista o vreme destul de lungă, atât astăzi, cât și în weekend și foarte probabil și în prima jumătate a săptămânii care urmează, tot în partea de sud și de est a teritoriului vom avea caniculă, dar și în celelalte regiuni vorbim de vreme călduroasă”, spunea, joi, Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

„Acest lucru înseamnă temperaturi maxime, în mare majoritate între 30-34 grade Celsius și, în consecință, disconfort termic destul de ridicat.  Temperaturile maxime vor fi de 30-32 grade Celsius, ceea ce înseamnă mult pentru zona litoralului și cu multe perioade însorite. Și apa mării s-a încălzit, vorbim de o valoare de 23-24 grade Celsius", a mai spus ea.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite