Cod galben de ploi însemnate și intensificări ale vântului în patru județe ale țării

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben valabilă pentru patru județe ale țării. Aici se vor înregistra ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

Ploaie FOTO: Inquam Photos
Ploaie FOTO: Inquam Photos

Avertizarea cod galben de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului intră în vigoare marți dimineața la ora 6.00 și va fi valabilă până miercuri, la ora 15.00.

Potrivit ANM, în Dobrogea și sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

FOTO: meteoromania
FOTO: meteoromania

Pe parcursul zilei de marți (11 aprilie), vântul va avea intensificări cu viteze de 55...70 km/h. Marți, intensificări temporare ale vântului vor fi și în sudul Moldovei și local în Muntenia, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi viteze de 70...80 km/h.

În Dobrogea, în prima jumătate a intervalului (10-23 aprilie), valorile termice diurne vor avea variații, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 12 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie.

În a doua săptămână, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere ușoară de la 14 grade spre 16...17 grade. Temperaturile minime vor avea medii cuprinse între 5 și 8 grade, creșterea semnificativă urmând a fi pe parcursul primei săptămâni.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 11 și 12 aprilie și în intervalul 17-21 aprilie, când vor fi cantități de apă mai însemnate.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite