Când scăpăm de furtunile și ploile care mătură România. Anunțul meteorologilor despre fenomenele extreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Va continua să plouă în zonele devastate de vremea rea, iar furtunile periculoase se extind în aproape toată țara. Meteorologii anunță că vremea se încălzește în weekend, când temperaturile vor urca până la 32 grade Celsius în sud-estul țării. Instabilitatea atmosferică rămâne accentuată.

Potop în România FOTO Shutterstock/Suliman Răzvan
Potop în România FOTO Shutterstock/Suliman Răzvan

Miercuri, 14 iunie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va încălzi față de zilele precedente, astfel în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată.

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, dar cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza, când vor fi averse și descărcări electrice, local în Carpații Meridionali și în Carpații Orientali și pe arii mai restrânse în restul regiunilor, cu o probabilitate mai ridicată în partea continentală a Dobrogei, în Transilvania, Maramureș și în zonele de deal ales Olteniei, Munteniei și Moldovei. Noaptea, înnorările se vor accentua în sud-vestul teritoriului, unde local se vor semnala averse și descărcări electrice, iar în rest, cerul se va menține variabil. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și sunt condiții pentru grindină”, anunță ANM.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 9 și 20 grade Celsius. Izolat va fi ceață.

În București, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 14 și 17 grade Celsius.

Grindină și temperaturi ridicate

Joi, 15 iunie, vremea va continua să se încălzească ușor, dar va fi instabilă în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse însoțite de descărcări electrice în Oltenia, Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, local în Moldova și Muntenia și izolat în Dobrogea. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociat averselor. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 32 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 10 și 20 grade Celsius.

În Capitală, vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 15 și 17 grade Celsius.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite