Avertizare meteo: Vânt puternic, grindină și descărcări electrice. Județele care intră sub cod galben

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Galben pentru anumite regiuni din țară, pe fondul unor condiții meteorologice periculoase.

Cod Galben de vânt, grindină și descărcări electrice în mai multe localități FOTO Shutterstock
Cod Galben de vânt, grindină și descărcări electrice în mai multe localități FOTO Shutterstock

Potrivit specialiștilor, se prevăd fenomene precum vânt puternic, grindină și descărcări electrice în mai multe localități din județele Iași și Vaslui.

Conform informațiilor furnizate de meteorologi, acest avertisment vizează mai ales zona Moldovei, unde se estimează că vremea va deveni nefavorabilă sâmbătă după-amiază. Vor fi intensificări ale vântului, care la rafală ar putea atinge viteze de 55...60 km/h, iar pe arii restrânse chiar și 70 km/h.

De asemenea, se așteaptă descărcări electrice și posibile averse de grindină, cu o acumulare de peste 15 litri pe metru pătrat.

Care sunt localitățile vizate

Printre localitățile vizate din județul Iași se numără Iași, Tomești, Holboca, Ciurea, Răducăneni, dar și numeroase alte zone precum Miroslava, Lețcani, Comarna și multe altele. În județul Vaslui, riscul fenomenelor meteorologice severe este prezent în localități precum Vaslui, Huși, Stănilești, Pădureni, Duda-Epureni, și altele.

Avertizarea de Cod Galben este în vigoare până la ora 18:00. Se recomandă cetățenilor să fie precauți și să evite deplasările în zonele afectate de fenomenele meteorologice violente.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite