Furtuna a făcut ravagii în Galați: 40 de copaci căzuți, două persoane aflate într-o barcă în derivă pe Dunăre, salvate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O vijelie însoțită de o ploaie puternică a făcut prăpăd în Galați. Zeci de copaci au căzut pe cabluri electrice, mașini, acoperișuri și carosabil. Două persoane aflate într-o barcă, în derivă pe Dunăre, au fost salvate.

Zeci de copaci smulși de furtună FOTO: Primăria Galați
Zeci de copaci smulși de furtună FOTO: Primăria Galați

Joi, 31 august 2023, județul Galați s-a aflat sub cod portocaliu de averse torențiale. Populația a fost anunțată prin sistemul RO Alert despre evoluția periculoasă a fenomenelor meteorologice.

La dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați au fost înregistrate peste 100 de apeluri de urgență. Pompierii au salvat și două persoane aflate într-o barcă pe Dunăre. Un copac a rupt o țeavă de gaze.

În municipiul Galați aproximativ 40 de copaci au căzut pe cabluri electrice, mașini, acoperișuri și pe carosabil.  Două persoane aflate într-o barcă, în derivă pe Dunăre, au fost salvate. Pe strada Mărășești, un copac a rupt o țeavă de gaze”, a transmis ISU Galați.

Autoritățile anunță că se află în teren mai multe echipe de muncitori pentru a înlătura efectele furtunii.

„Am traversat un episod de vijelie puternică. Suntem în teren și intervenim acum cu toate forțele pentru a înlătura efectele furtunii”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, pe Facebook.

Electrica raportează avarii la instalații, patru stâlpi rupți și aproximativ 2.816 abonați din Șendreni, Bărboși, Sucevenii și Cavadinești fără energie electrică, a mai anunțat ISU Galați.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite