Alertă Meteo: Jumătate din țară, sub avertizare de furtună și ploi torențiale | Harta zonelor afectate

0
Publicat:

Jumătate din țară se află sub avertizare cod galben sau portocaliu de furtună și ploi torențiale, potrivit celei mai recente avertizări meteo emise de ANM.

Jumătate din țară, sub avertizare de furtună Foto Shutterstock
Jumătate din țară, sub avertizare de furtună Foto Shutterstock

Cod galben până luni dimineața la ora 10

Astfel, în intervalul 18 iunie, ora 10 – 19 iunie, ora 10 local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei și sudul Dobrogei, precum și în Carpații Orientali și Meridionali. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

cod port galben 18 iunie jpg

Cod portocaliu până în această seară la ora 23

Duminică, începând cu ora 14 și până la ora 23, în zona Carpaților Orientali, în estul Carpaților Meridionali și în județele Buzău, Ialomița și Călărași vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite