„Fusei aici, făcui asta”: pagina de Facebook a românilor prin naştere, olteni prin graţie divină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu se lasă învinşi de nenumăratele glume făcute pe seama lor, dimpotrivă, oltenii îşi făcură propriul club social. Pagina de Facebook intitulată „Român prin naştere, Oltean prin graţie divină” fu un club restrâns până recent, când o descoperiră câţiva olteni. Care, bineînţeles, trimiseră linkul tuturor prietenilor.

Clubul nu este exclusivist şi oricine poate da like paginii. Anunţul că nimerişi între ei este postat chiar pe coperta timeline-ului, simplu: „Fusei aici, făcui asta”. Pagina avu aproximativ 1.400 de fani în urmă cu câteva ore, dar oltenii şi simpatizanţii începură să-şi distribuie pagina prietenilor.

Cel mai recent post ilustrează clar atitudinea oltenilor cu privire la sfârşitul lumii, dar şi cum estimară ei în urmă cu opt ore că îi va afecta: deloc. Conform mesajului, „nu mor oltenii când vor maiaşii”. 

Calendarul viral pe reţelele sociale în acestea zile arătă prognoza meteo în care ziua de 21 decembrie fu trecută cu 999 de grade Celsius şi şanse de precipitaţii cu meteoriţi cataclismici. Calendarul oltenilor prin graţie divină însă informă internauţii de pe Facebook că vineri începe iarna, va fi parţial  înnorat, cu temperaturi maxime de minus două grade. Norii lor nu avură nicio caracteristică apocaliptică.

De ce? Pentru că „I am Oltean and I keep calm by nature” (Sunt oltean şi sunt calm din fire), după cum explicară, dacă mai fu nevoie pentru cei neavizaţi, creatorii paginii. Ei nu au renunţat, nu renunţară şi nu-şi exprimară nicio intenţie să renunţe la folosirea perfectului simplu. Oferiră şi o explicaţie în acest sens: „De ce vorbesc oltenii cu perfectul simplu? Pentru că sunt simpli şi perfecţi”.

Pentru că un grup de olteni nu putu să fie complet fără prezenţa prazului, acesta este şi el amintit în posturi.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite