VIDEO Senatorul PSD Valer Marian a jignit şi a îmbrâncit o ziaristă: "Pe trotuar e locul tău"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD de Satu Mare Valer Marian a îmbrâncit şi i-a adresat cuvinte jignitoare unei ziariste a unui cotidian online din localitate, în timp ce acesta îi selecta pe jurnaliştii care să rămână la o conferinţă de presă, în funcţie de preferinţele sale.

Pe când susţinea, luni, o conferinţă de presă în faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, în care vorbea despre o serie de acţiuni de „poliţie politică" în care ar fi fost victimă, senatorul Valer Marian, lider al PSD Satu Mare, a început să îi selecteze pe jurnaliştii care să rămână la o conferinţă de presă, în funcţie de preferinţele sale.

În timpul acestui proces de triere, senatorul social-democrat a jignit şi a îmbrâncit o jurnalistă de la cotidianul online JDD (Jurnalul de Dimineaţă) din localitate.

„Du-te la mă-ta la casă (...) Vrei să vin să te iau de urechi? Fato, n-ai fost invitată la conferinţa de presă, te rog să pleci. N-ai fost invitată la conferinţa de presă. Te rog să părăseşti perimetrul, să nu chem Poliţia. Te rog, pe trotuar. Acolo e locul tău. Pe trotuar e locul tău.", i-a spus parlamentarul ziaristei.

Atenţia i-a fost apoi îndreptată spre o altă jurnalistă care a filmat tot timpul în care Valer a agresat-o pe femeie.

"Senator: Care e problema?
Ziaristă: Trebuie să existe o problemă?
S.: Ai fost invitată aici?
Z.: Da
S.: De cine?
Z.: De către Biroul de presă al PSD.
S.: De unde?
Z: Din Satu Mare.
S.: Care e numele dumitale?
Z.: Contează?
S.: Da
Z.: De ce? Să apar la gura târgului?

(Pauză)

Z.: Degeaba arătaţi cu degetul...
S.: Mergeţi la ăia care vă plătesc.
Z.: E spaţiu public din câte ştiu.
S.: Mergeţi la ăia care vă plătesc."

Senatorul a declarat ulterior că jurnalista îl privea ostentativ şi că i-a cerut să stea pe trotuar pentru că era în pericol pe şosea.

"La un moment dat, am văzut o tipă, o tânără, stătea ostentativ. Şi atunci am întrebat-o: dumneata cine eşti şi de cine eşti invitată. A avut loc un dialog, în care i-am zis că locul ei e pe trotuar, pentru că stătea la doi-trei metri de trotuar, pe şosea. [...] Am observat-o şi în timp ce vorbeam, comenta tot timpul, se uita sfidător. N-am atins-o cu nici un deget", a explicat Valer Marian pentru Gândul.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite