VIDEO Inovatorii români premiaţi la PatriotFest: „E un puternic stimul de a ne întoarce în laborator şi a progresa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gala de premiere a celei de-a treia ediţii a concursului de inovare pentru securitate naţională, PatriotFest, s-a desfăşurat marţi, 19 noiembrie, la Palatul Cercului Militar Naţional.

În cadrul ceremoniei au fost premiate cele mai bune proiecte ale ediţiei 2019. Premiul PatriotFest a fost acordat echipei formate din Rebeca Tudor, Cristian Kusko, Mihai Kusko şi Avram Andrei pentru „masca de fază spirală pentru comunicaţii optice şi cuantice” (înregistrarea de informaţii securizate într-un anumit tip de transmisie a luminii).

Alte premii pentru categoriile de concurs, Agilitatea cunoaşterii, Optimizarea performanţei umane, Siguranţa pericolului şi Creativitate pentru securitate s-au acordat către opt echipe care au dezvoltat prototipuri funcţionale în domenii diverse: ascunderea textului în imagine sau în sunet, soluţii de securizare a documentelor clasificate sau a imaginilor împotriva falsificărilor, transcrierea materialelor audio în limba română, prognoze de înaltă acurateţe cu privire la consumul de energie sau dezvoltarea unor soluţii pentru contaminările biologice.

Nu în ultimul rând, două premii din categoria „Tânăra Speranţă” au fost înmânate echipelor care au intrat în concurs cu utilizarea analizei fractale în modelarea avansată a sistemelor teritoriale şi cu un algoritm pentru dezvoltarea de produse mecatronice.

De-a lungul celor trei ediţii, inovatorii români şi-au prezentat proiectele, printre care senzori revoluţionari, tehnologii de inteligenţă artificială care transformă fişiere audio în text, securizarea documentelor şi a comunicării electronice sau aplicaţii pe blockchain cu aplicare în securitatea fluxurilor de bunuri, sub formă de prototipuri funcţionale. Tematicile sunt împărţite pe categorii largi, dar importante pentru viitor, precum agilitatea cunoaşterii, optimizarea performanţei umane, siguranţa pericolului şi creativitate pentru securitate.

.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite