UPDATE Sorin Alexandrescu, directorul  Antena TV Group, reţinut pentru şantaj. Dumitru Dragomir audiat în dosar: „Lupta e între doi elefanţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Sorin Alexandrescu, este cercetat de procurorii anticorupţie FOTO Adevărul
George Sorin Alexandrescu, este cercetat de procurorii anticorupţie FOTO Adevărul

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, televiziune deţinută de Dan Voiculescu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru şantaj. El este acuzat că l-ar fi constrâns pe administratorul RCS-RDS să semneze un contract în condiţii impuse de el. Administratorul, care este şi denunţător în dosar, ar fi fost şantajat că dacă nu semnează contractul vor fi publicate în presă acte compromiţătoare despre el.

UPDATE „Lupta este între doi elefanţi. Eu calc în urma elefanţilor şi pot să-mi rup glezna. Este treaba lor, şantajul lor. Eu nu am greşit cu nimic, nu am încălcat legile cu nimic. Este o asociere între două firme: firma mea şi firma RCS & RDS. Este un contract între două societăţi. Am făcut o asociere pe investiţii. 10 ani de acum înainte, RCS primeşte 15 la sută, iar în ultimii cinci ani or să ia toate veniturile asocierii (...) Au venit cei de la Garda Financiară, au făcut controlul şi după o lună de zile s-au întors cu o lecţie precisă: «domnule, dă-ne toate documentele vis-a-vis de contractul ăsta»!“ a declarat Dumitru Dragomir, referitor la suma de 1,7 milioane euro primită de la RCS&RDS.

UPDATE „Nu pot să vă spun nimic, nici măcar aspectul procedurii nu pot să-l spun, absolut nimic, pentru că urmează o propunere în faţa judecătorului şi acolo vom face apărarea (...). Este vorba de judecătorie, nu ştiu la care judecătorie, e de competenţa judecătoriei, instanţă inferioară. Nu pot să vă spun absolut nimic din dosar, pentru că, v-am spus, urmează o propunere care va fi examinată de judecător şi în consecinţă apărarea va trebui să o pregătesc şi să o fac în faţa judecătorului”, a declarat Gheorghe Mateuţ, avocatul lui Sorin Alexandrescu.

UPDATE Directorul general al Antena TV Group, George Sorin Alexandrescu, acuzat de şantaj de către procurorii anticorupţie, a fost reţinut, joi seară, pentru 24 de ore. El va fi prezentat, vineri, judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

UPDATE Grupul RCS-RDS a anunţat că mâine va da un comunicat de presă cu privire la dosarul în care este cercetat Sorin Alexandrescu. 

UPDATE  Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a venit, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori.

Dumitru Dragomir a ajuns la sediul DNA în jurul orei 18.30, la intrare acesta refuzând să spună de ce a fost chemat de procurorii anticorupţie.

Dragomir ar fi personajul-cheie în acest şantaj, după ce directorul Antena TV Group i-ar fi ameninţat pe reprezentanţii RCS-RDS că va da publicităţii un contract de asociere între RCS-RDS şi o firmă a lui Dumitru Dragomir, Bodu SRL, prin care şeful Ligii deţine restaurantul Crystal Palace Ballroms, arată site-ul Pagina de Media

În urma acestui contract, firma lui Dragomir ar fi primit 1,7 milioane de euro, în 2010, perioadă în care RCS-RDS obţinea drepturile de difuzare a meciurilor din Liga 1.

Antena 1 confirmă, într-un comunicat, că audierea lui Sorin Alexandrescu a fost făcută la solicitarea unui om din compania RCS.

“Audierea domnului Alexandrescu creează, însă, suspiciuni importante asupra legitimităţii şi obiectivităţii acestui demers, în condiţiile în care a avut loc la iniţiativa unui reprezentant al companiei RCS-RDS cu care Antena Group are deja o serie de litigii civile şi comerciale”, spune Antena 1 într-un comunicat postat pe site-ul televiziunii. “Concret, în prezent, există 11 litigii în instanţă între Antena Group şi RCS&RDS, în cadrul cărora apar inclusiv solicitări de intrare în insolvenţă a distribuitorului de cablu”.

UPDATE Dumitru Dragomir, patronul Crystal Palace Ballrooms (complex de săli de evenimente situat în vecinătatea Palatului Parlamentului) este şi el implicat în acest caz. Potrivit anchetatorilor, consorţiul RCS&RDS a virat 1,7 milioane de euro în conturile acestui complex deţinut de Dragomir pentru a-şi face publicitate. Datorită acestei afaceri avantajoase pentru firma sa, Dragomir a cedat cu uşurinţă drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1 către RCS&RDS, şeful Ligii fiind acuzat de conflict de interese.

„Au făcut ăştia un control de m-au rupt, la sânge l-au făcut. Le-am spus că am respectat legea. Hodoronc tronc, mă pomenesc băgat în acest scandal. Unde scrie că firmele mele nu au voie să facă contracte comerciale? Toate licitaţiile pentru aceste contracte au fost publice. Eu n-am încălcat legea. Este un război între RCS şi Antena 1, s-au ameninţat, s-au dat în judecată. Eu nu am nicio legătură în această problemă. Contractul a fost făcut de firma mea, nu de Liga Profesionistă de Fotbal. Nu e niciun conflict de interese. LPF a vândut drepturile de televiziune prin licitaţie, UEFA şi Consiliul Concurenţei au fost martori. De asta sunt acum la cuţie şi cu RCS-ul şi cu Antenele, cu toată lumea. De fiecare dată întârzie cu banii, sunt între ciocan şi nicovală, între cluburi şi televiziuni. Eu n-am luat niciun leu din societate, am respectat întrutotul legile", a spus Dumitru Dragomir la România TV. 

UPDATE Sorin Alexandrescu ar fi fost ridicat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de acasă. 

Mircea Toma, preşedintele agenţiei de monotorizare a presei ActiveWatch, a declarat pentru pentru Digi 24 că practica şantajului este veche în presă.

„Nu o să mă pronunţ pe speţa aceasta concretă, dar pot să spun că există o practică a şantajului în industria media, o practică veche, endemică, care foarte rar a ajuns în instanţă. Sunt câteva cazuri judecate la Cluj şi la Iaşi”, a spus Mircea Toma.

Potrivit comunicatului emis de procurorii anticorupţie, şantajul lui Sorin Alexandrescu asupra denunţătorului s-ar fi desfăşurat pe o perioadă mai lungă de o lună, între 16 aprilie şi 24 mai anul acesta.

UPDATE Antena 3 susţine, pe pagina online, că din informaţiile pe care le-a obţinut neoficial, acuzaţia pare să fie bazată pe o plângere făcută de RCS-RDS. În urma acestei plângeri, SRI şi DNA ar fi organizat o acţiune de supraveghere a convorbirilor telefonice şi personale purtate de Sorin Alexandrescu, în încercarea de a-i fabrica un dosar de şantaj, potrivit Mediafax.

În octombrie 2009, Sorin Alexandrescu a fost desemnat director executiv al Antena 1, funcţie nou creată la acea vreme, iar în martie 2010 a fost numit director general.

Sorin Alexandrescu a fost directorul general al producătorului de ciocolată Kandia Excelent, companie de la conducerea căreia s-a retras în aprilie 2008. Alexandrescu a condus Kandia Excelent timp de 8 ani. El a fost cel care a supervizat procesul de integrare a Kandia Excelent, achiziţionată de către Cadbury în 2007, astfel încât aceasta să devină parte integrantă a Cadbury.

Postul Antena 1 face parte din trustul media Intact, controlat de familia Voiculescu. Intact Media Group mai deţine televiziunile Antena 2, Antena 3, Antena International, Euforia TV şi Gsp TV, posturile de radio Radio ZU şi Romantic FM, publicaţiile Jurnalul Naţional, Gazeta Sporturilor, Săptămâna Financiară, Financiarul, Felicia, Top Gear, 4WD, Good Food, Good Homes şi Confidenţial.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite