UPDATE O tragedie fără sens. Stelistul care l-a ucis fără milă pe suporterul dinamovist de 18 ani a fost capturat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Daniel Matei (dreapta) nu a mai putut fi salvat de medici FOTO Facebook
Adrian Daniel Matei (dreapta) nu a mai putut fi salvat de medici FOTO Facebook

Patimile din sport au mai făcut o victimă. Un tânăr de nici 18 ani s-a stins din viaţă la Spitalul „Sf. Pantelimon“ după ce a fost victima unui atac violent pentru că a îndrăznit să sară în ajutorul unui alt adolescent atacat de suporteri stelişti. Poliţiştii Serviciului Omoruri, care au preluat cazul, l-au capturat pe criminal noaptea trecută. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani.

UPDATE Suporterul stelist care l-a ucis fără milă pe Adi Matei a fost capturat, noaptea trecută, de ofiţerii Serviciului Omoruri. Suspectul de crimă se numeşte Alexandru Badea, are 25 de ani şi este paznic la un hipermarket din Capitală.

O moarte stupidă, pentru nimic. Este finalul trist al unui tânăr suporter dinamovist, care a avut îndrăzneala să sară în ajutorul unui alt adolescent, susţinător al echipei din Ştefan cel Mare, ce fusese atacat de fanii stelişti după meciul de sâmbătă de pe Arena Naţională. Adrian Daniel Matei avea aproape18 ani şi s-a stins din viaţă după ce a fost lovit cu o sticlă în cap. Se întorcea cu un prieten de la meciul Dinamo-Steaua şi s-a băgat să ajute un alt fan al lui Dinamo care era bătut de mai mulţi stelişti. A fost momentul în care a fost lovit cu o sticlă în cap.

Agresorii au fugit, iar tânărul, jucător de hochei pe iarbă la echipa CS Antilopa şi elev în clasa a XII-a la Liceul Anghel Saligny, a fost dus la Spitalul Pantelimon, unde a murit. În urma sa a rămas o familie distrusă de durere. Adrian era singur la părinţi.

„NU AVEAM ÎNSEMNE CU DINAMO“

Prietenul cu care adolescentul era în seara fatidică a povestit cum s-a întâmplat totul. „Noi am plecat de la stadion imediat după meci. Nu aveam însemne cu Dinamo, deoarece ştiam că este periculos, dar în faţa noastră se afla un tânăr care avea în mână un fular al «câinilor». La un moment dat, când ne aflam în zona «Potcoava», pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, băiatul care se afla în faţa noastră a fost abordat de un tip. Au discutat puţin, după care fanul dinamovist a început să fie lovit. Noi am alergat să-l ajutăm, l-am împins pe cel care l-a atacat pe dinamovist şi am vrut să fugim, dar când m-am uitat după Adi, am văzut că era plin de sânge, căzut pe stradă. Nu îl lovise vreo maşină, băiatul pe care l-am salvat mi-a zis că a văzut cum prietenul meu a fost lovit cu o sticlă de cineva. Am mers şi l-am luat pe Adrian, din stradă, după care am sunat la Salvare şi la Poliţie”, a povestit Alexandru, prietenul victimei, pentru Digi Sport. Martorii spun că agresorii se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

CAZUL, PRELUAT DE SERVICIUL OMORURI

Poliţia Capitalei a informat, joi, că de acest caz se ocupă acum Serviciul Omoruri, care lucrează sub coordonarea procurorilor Tribunalului Bucureşti. Deşi suporterul a fost adus la Spitalul Pantelimon încă din seara zilei de 21 august, abia miercuri seara, pe 24 august, cazul a fost preluat de experţii de la Omoruri.

„La data de 24 august 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei au preluat cercetările în cazul unui tânăr de 18 ani, victima unei agresiuni soldată cu decesul acesteia. Tânărul a fost lovit în urma unui conflict ce a avut loc în seara de 21 august a.c., fiind ulterior internat la un spital de urgenţă, unde s-a intervenit chirurgical şi unde, în cursul zilei de 24 august a.c., a fost înregistrat decesul. (...) Au fost efectuate audieri şi investigaţii, urmând ca şi alte persoane să fie audiate cu privire la acest caz, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs agresiunea şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Şeful Poliţiei Sectorului 3, comisar-şef Cornel Drumariu, a declarat, pentru „Adevărul”, că poliţiştii Secţiei 12, care au preluat iniţial cazul, au stabilit că agresorul făcea parte dintr-un grup mai mare de suporteri, dar nu se ştie încă dacă aceştia au fost implicaţi sau nu. Specialiştii de la Omoruri urmează să analizeze imaginile surprinse de mai multe camere de luat vederi aflate în zonă. Drumariu a mai arătat că poliţiştii au sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 3, însă pe ofiţerii Serviciului Omoruri nu i-a anunţat nimeni de celepetrecute.

„Diagnosticul iniţial pus de medici, traumatism cranio-cerebral minor încadra fapta la vătămare corporală, nu la tentativă de omor. De aceea, nu a fost sesizat Serviciul Omoruri. Lucrătorii Secţiei 12 Poliţie au sesizat procurorii sectorului 3. După ce victima a decedat, cazul a fost preluat de Capitală. Am identificat mai multe camere de luat vederi, urmează să se analizeze imaginile. A fost un grup mai mare de suporteri, dar nu ştim dacă agresorul îi cunoştea. Pe stradă era mai multă lume care venea de la meci”, a arătat comisarul-şef Cornel Drumariu.

JANDARMII NU AU PUTUT INTERVENI

Incidentul s-a petrecut în apropierea Parcului Titan, în zona Potcoava, la aproximativ doi kilometri de stadion. Din păcate, pe stradă nu au fost poliţişti sau jandarmi care să poată interveni. În seara meciului, dispozitivul de ordine al Jandarmeriei Capitalei era desfăşurat doar în apropierea Arenei Naţionale.

„Jandarmii au acţionat în baza planului de măsuri întocmit pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice. Efectivele de jandarmi au fost desfăşurate în zona de responsabilitate, adică zona imediată şi apropiată locului de desfăşurare a competiţiei sportive. Este vorba de zona de lângă stadion şi străzile care converg spre acesta: bulevardele Mihai Bravu, Basarabia, Pierre de Coubertin, strada Maior Coravu”, a declarat, pentru „Adevărul”, căpitanul Georgian Enache, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

CE SPUN MEDICII

„Pacientul a fost adus în stare de conştienţă, de un echipaj SMURD, avea hemoragie intracraniană. A fost consultat în Unitatea de Primiri Urgenţe, apoi a fost admis pe secţia de Neurochirurgie, dar nu a putut fi operat încă din noaptea în care a fost adus la spital pe motiv că valorile analizelor nu ne permiteau să intervenim chirurgical. A fost operat pe 22 august, apoi a stat pe secţia de Terapie Intensivă, dar starea lui s-a deteriorat constant şi leziunile s-au extins”, a explicat, doctorul Fiorella Mitoiu, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Pantelimon.

Mitoiu a precizat că pe 24 august a fost declarat decesul tânărului. „Când a fost consultat, ne-a spus că i s-a dat cu o sticlă în cap. Cei de la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici au ridicat corpul în seara zilei de 24 august”, a precizat Mitoiu.  La rândul său, medicul legist Abdo Salem a declarat că primele rezultate ale necropsiei ar putea apărea în cursul zilei de vineri. „Autopsia este în lucru, s-au analizat probe, vom avea nişte prime rezultate cel mai probabil în cursul zilei de vineri, dar autopsia va dura mai mult, pentru că e un proces de lungă durată”, a explicat doctorul.

Ioan Andone: Nu înţeleg de ce este atâta violenţă

Clubul Dinamo Bucureşti a reacţionat la tragicul eveniment, prin vocea directorului sportiv Ionel Dănciulescu. „Suntem şocaţi că în România, în anul 2016, se poate ajunge la aşa ceva. Clubul Dinamo îşi exprimă întreaga compasiune şi sincerele condoleanţe familiei celui dispărut în aceste circumstanţe tragice. Autorităţile trebuie să-şi facă datoria şi să-i prindă cât mai repede pe autorii acestei crime, cerem dreptate!”, a spus Ionel Dănciulescu.

La rândul său, antrenorul echipei Dinamo, Ioan Andone, a condamnat incidentul, arătând că violenţa nu-şi are locul în sport. „Este inadmisibil ce s-a întâmplat, suntem şocaţi. Nu înţeleg de ce este atâta violenţă. Vinovaţii vor plăti, dar ce folos pentru familia copilului care şi-a găsit sfârşitul? Miercuri seara am aflat că a fost internat la spital, dar credem că îşi va reveni. Apoi a venit vestea tragică. Nu ştiu când se va termina cu violenţa“, a spus antrenorul „câinilor“.
 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite