UPDATE Doi români au fost răniţi grav după ce autocarul în care se aflau a fost implicat într-un accident în Ungaria. La bordul maşinii erau 32 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi români au fost grav răniţi şi alţi 11 au suferit răni uşoare după ce autocarul în care se aflau a fost implicat într-un accident rutier produs în Ungaria. Autocarul, care avea 32 de persoane la bord, venea de la Roma, Italia.

Cei doi români răniţi grav în urma accidentului rutier produs luni dimineaţă în Ungaria au fost transportaţi la Spitalul din localitatea Szeged, unde li se acordă îngrijiri medicale. 

De asemenea, trei persoane care au fost rănite uşor au fost preluate de la spitalul din Mako şi duşi la spitalul din Szeged, patru persoane au fost transportate la spitalul din localitatea Oroshaza, după care au fost externate. Alte patru victime, rănite uşor, au fost transportate la spitalul din Mako după care au fost externaţi.

„Având în vedere finalizarea investigaţiilor medicale, întregul grup de cetăţeni români, cu excepţia celor 5 persoane aflate la Szeged, din care 2 în stare gravă, va fi repatriat. În acest sens, firma de transport va trimite, în cel mai scurt timp, un alt autocar pentru a prelua grupul. Cetăţenii români nevătămaţi se află în prezent  la sediul poliţiei din Mako, în vederea îndeplinirii formalităţilor legale. Întregul grup de cetăţeni români beneficiază de asistenţa permanentă a Consulatului General Szeged, dar şi a poliţiei locale, până la sosirea autocarului care îi va prelua cu destinaţia România”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul român de Externe.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Csongrád, Szenti Szabolcs, a declarat că pasagerii din autocar, care nu au fost răniţi, au fost duşi la sediul Poliţiei din Mako, unde au primit mâncare şi băutură, mai relatează MTI.

Luni dimineaţă, Ministerul de Externe anunţa, printr-un comunicat de presă, că o echipă a oficiului consular s-a deplasat la locul unde s-a produs incidentul pentru a acorda asistenţă consulară şi pentru a sprijini autorităţile în demersurile de identificare a persoanelor.

„Conform primelor informaţii, rezultă că un autocar, la bordul căruia se aflau 32 de persoane, a alunecat într-un şant, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. Accidentul s-a produs în apropierea localităţii Mako. Din cele 32 de persoane aflate în autocar, 2 cetăţeni români sunt răniţi grav, iar 11 cetăţeni români sunt răniţi uşor”, se arăta într-un comunicat emis de MAE.

De asemenea, doctorul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a precizat în această dimineaţă că victimele nu vor fi transportate în ţară, spitalele din Ungaria unde au fost duşi românii implicaţi în acest accident au dotările necesare.

„Cele două persoane rănite grav au fost duse la spitalul din Szeged şi nu le vom aduce astăzi în ţară pentru că unitatea sanitară de acolo are toate dotările necesare. Vom păstra, în schimb, în permanenţă legătura cu medicii din spital şi dacă va fi necesar, vom trimite un elicopter SMURD acolo. Legat de ceilalţi răniţi, aceştia au leziuni uşoare, fiind îngrijiţi la spitalul din Mako”, a declarat pentru adevarul.ro doctorul Raed Arafat.

Autocar cu 32 de români la bord, implicat într-un accident în Ungaria

Potrivit unor surse judiciare, incidentul s-a petrecut în jurul orei 9.30 pe autostrada M43. Accidentul s-a produs în apropiere de localitatea Mako. Este vorba de un autocar cu număr de Galaţi, care efectua o cursă de la Roma. 

Potrivit delmagyar.hu, autocarul s-a înclinat pe o parte şi s-a prăbuşit într-un şanţ adânc de zece metri, de la marginea carosabilului. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de anchetatori şi de intervenţie ale autorităţilor maghiare.

De asemenea, la locul accidentului au ajuns mai multe ambulanţe şi un elicopter medical. Din primele informaţii, două persoane au fost rănite grav, alţi 20 au suferit răni uşoare. Doar şoferul a rămas încarcerat.

Accident cu români în Bulgaria: un mort şi 14 răniţi

Un alt accident în care a fost implicat un autocar care transporta români a avut loc duminică dimineaţă, în Bulgaria. Autocarul - în care se aflau 27 de români, dintre care doi şoferi, care veneau spre România din Turcia, de la Kuşadasi - s-a răsturnat în Pasul Republika din Bulgaria, între localităţile Gurkovo şi Veliko Târnovo, zonă muntoasă din ţara vecină. În urma accidentului din Bulgaria, o persoană a murit şi alte şase au fost rănite grav, fiind aduse cu elicoptere în Bucureşti şi internate la Spitalul Floreasca. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, din primele informaţii furnizate de autorităţile bulgare, autocarul nu a adaptat viteza la condiţiile meteo şi, într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

    

Anul negru al turiştilor români pe şoselele Europei. Bilanţul tragic al accidentelor rutiere din ultimele 15 luni

Accidentul de duminică dimineaţa, când o româncă de 27 de ani şi-a pierdut viaţa şi alte 14 persoane au fost rănite după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat într-o râpă dintr-o zonă muntoasă din Bulgaria nu este singurul în care au fost implicaţi turişti români.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite