UPDATE Chestorul Constantin Manoloiu: "Numai în evidenţele Primăriei sectorului 4 Bucureşti, sunt 2.400 de decese neînregistrate din 2010-2012"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chestorul Constantin Manoloiu, şeful Serviciului Evidenţa Populaţiei, a declarat luni, la plecarea de la Parchetul ÎCCJ, că problema listelor electorale putea fi rezolvată într-un mod foarte simplu, printr-un sistem informatizat, care a fost solicitat de Direcţie, însă nu a fost aprobat din lipsă de bani.

"Avem un proiect (...). Dacă s-ar fi informatizat, nu mai aveam nicio problemă (...) Dacă aveam softul, se actualiza on-line", a mai spus chestorul Manoliu arătând şi că au fost făcute demersuri către conducerea instituţiei, motivul nerealizării proiectului putând fi lipsa de bani.

UPDATE 17.50 El a spus că în evidenţele Primăriei sectorului 4 Bucureşti există neînregistrate 2.400 de decese, între anii 2010-2012.

"Am găsit un caz aparte la Primăria sectorului 4 Bucureşti. 2.400 de persoane decedate au rămas neînregistrate doi ani, între 2010-2012, ori aceasta creează sincope", a afirmat chestorul Manoloiu, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme, unde i s-a adus la cunoştinţă învinuirea de abuz în serviciu, ca urmare a comunicării transmise Curţii Constituţionale.

CITEŞTE MAI MULT:

UPDATE Şeful Serviciului de Evidenţă a Populaţiei, chestorul Manoloiu, urmărit penal pentru abuz în serviciu

UPDATE 17.35 Constantin Manoloiu a declarat că nu îşi dă demisia pentru că este un profesionist, iar învinuirea "nu are relevanţă, ea vine şi se duce".

"Eu sunt garantul că toate cifrele vor fi corecte", a afirmat chestorul şef Manoloiu.

El a precizat că a semnat un ordin de informare către ministru care este un politician, adică nu a transmis Curţii Constituţionale, ci a adresată-o ministrului de Interne, Ioan Rus.

Cifra de 18.292.514 de alegători este cea stabilită până în 20 iulie 2012, ea fiind o "cifră fluidă".

UPDATE 17.25 Chestorul Manoloiu a precizat, la ieşirea din sediul Parchetului, că adresa semnată de el era adresată ministrului de Interne Ioan Rus, şi nu Curţii Constituţionale.

El a precizat că a fost întrebat de ministru dacă cifra alegătorilor înscrişi în listele electorale este exactă sau nu.

Întrebat cum comentează demisia ministrului de Interne, Ioan Rus, chestorul a spus că nu poate comenta demisia oamenilor politici.

Manoloiu a fost citat luni la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru a fi audiat în legătură cu adresele transmise Curţii Constituţionale pentru soluţionarea referendumului, transmite Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite