UPDATE Cadavrul unui presupus câine de luptă, ridicat de anchetatori din preajma locului unde a fost ucis de câini copilul de patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele a fost descoperit mort, în Parcul Tei, de Kuki Bărbuceanu de la Vier Pfoten România. FOTO Dorin Costanda
Câinele a fost descoperit mort, în Parcul Tei, de Kuki Bărbuceanu de la Vier Pfoten România. FOTO Dorin Costanda

Cadavrul unui presupus câine de luptă a fost descoperit, duminică, aproape de Parcul Tei, în preajma locului unde Ionuţ Anghel a fost sfâşiat la începutul acestei luni. Procurorii au cercetat zona, iar cadavrul câinelului ar fi fost ridicat şi dus la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti pentru analize. În acest timp, ASPA susţine că ipoteza că micuţul ar fi fost ucis de un câine de luptă este doar o invenţie a ONG-urilor.

UPDATE Câinele al cărui cadavru a fost găsit în apropierea Parcul Tei din Capitală, în preajma zonei unde a fost găsit mort  Ionuţ Anghel, nu era unul de luptă, au declarat, luni, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei din acest caz.

Potrivit surselor citate, necropsia cadavrului a fost făcută, luni, de specialişti ai Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti şi a relevat faptul că animalul găsit mort nu era un câine de luptă.

Necropsia a mai arătat că respectivul câine era mort de patru, cinci zile, iar cadavrul se afla în apă, respectiv în Lacul Tei, de cel puţin trei zile, au mai spus aceleaşi surse.

UPDATE Reprezentanta Asociaţiei „Cuţu Cuţu“, Marcela Pîslă, a declarat, pentru adevarul.ro, că a auzit încă de acum câteva săptămâni de ipoteza conform căreia Ionuţ ar fi fost ucis de un câine de luptă. Totodată, Pîslă a spus că a luat măsuri pentru a afla dacă aceste ipoteze ar putea fi confirmate.

„Am auzit această supoziţie şi am luat măsuri. Colegii mei au depus o cerere la Parchetul General prin care au cerut ca oamenii legi să investigheze cazul. Pe mine mă depăşeşte deja aceasta situaţie“, a precizat reprezentanta ONG-ului.

Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect ASPA, spune că propria experienţă îl face să creadă că nu este vorba despre atacului unui câine de luptă, pentru că semnele lăsate asupra corpului lui Ionuţ ar fi fost diferite. „Din ce ştiu eu, un câine de luptă ar fi fracturat oasele micuţului“, precizează Băncescu.

De asemenea, coordonatorul ASPA este de părere că animalul găsit mort în zona Parcului Tei ar fi o „încercare de a împinge ancheta în altă direcţie“. Întrebat de jurnalişti de ce ar vrea cineva să conducă ancheta într-o direcţie eronată, Băncescu a precizat ferm: „Maidanezii sunt o sursă de venit pentru mulţi“.

Şeful ANSVSA, Ovidiu Zvorişteanu, spune că nu ştie de existenţa unui cadravru al vreunui câinelui de luptă. „Acest cadavru, dacă există, nu a ajuns la noi. Dar în calitatea mea de medic veterinar, nu de reprezentant al ANSVSA pot spune că un câine de luptă rupe cu totul în momentul în care muşcă. Asta poate confirma oricine se pricepe“, a precizat Zvorişteanu.

Un pescar a descoperit cadavrul câinelui

Kuki Bărbuceanu, reprezentant al ONG-ului Vier Pfoten, susţine că a fost anunţat de un pescar că în Lacul Tei este cadavrul unui câine. „Eu am ajuns acolo şi am descoperit cadavrul câinelui de luptă. Am aproximat că este mort de vreo trei săptămâni. Duminică l-am văzut şi astăzi, luni, amanunţat oamenii legii. Procurorii şi criminaliştii au ridicat cadavrul câinelui de luptă de la faţa locului şi scum se află pentru necropsie la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti“, a declarat, pentru adevarul.ro, Kuki Bărbuceanu.

Totodată, reprezentantul Vier Pfoten a spus că, cel mai probabil, în următoatele zile se va stabili dacă există vreo legătură între moartea lui Ionuţ şi cadavrul câinelui descoperit duminică în Lacul Tei.

Activitatea de la Mihăileşti, deblocată

Reprezentantii ASPA precizează că activitatea adăpostului de la Mihăileşti  a fost deblocată. „Ne-au fost înapoiate astăzi documentele de la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel că putem relua activitatea adăpostului. Adopţiile la Mihăilesti vor reîncepe de miercuri, în programul prelungit, de la 9.00 la 15.00“, a declarat Răzvan Băncescu.

De astăzi, medicii veterinari ai adăpostului vor relua procedurile de sterilizare a câinilor. Reprezentanţii ASPA precizează că în săptămâna 16-20 septembrie 2013 au fost adoptaţi 105 câini. Aceştia se adaugă celor 153 adoptaţi în săptămâna  9-15 septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite